Robinson är i full gång på TV4 och i år är flera av deltagarna hbtq. Men först ut som öppet hbtq i programmets historia var Sophie Uppvik när hon var med i den andra säsongen 1998. Då var hon den 26-åriga öppet lesbiska mäklarassistenten från Bontofta som blev en av de första rikskända flatorna och nominerades till Årets Homo på den första Gaygalan som arrangerades 1999.
Expedition Robinsons programledare var Harald Treutiger och Sophie var kvar på ön i 46 dagar och lyckades ta sig till final där hon slutade på en tredjeplats. Vann gjorde Alexandra Zazzi och finalen som sändes den 5 december 1998 på SVT sågs av 2 540 000 tittare!
Andra minnesvärda deltagare var Pål Hollender, Susanne Rittedal och jokern Jochen ”Det rycker i baguetten” Schützdeller.
Sophie prydde omslaget av QX i november 1998 och intervjuades då av Mian Lodalen. Paret fattade tycke för varandra under intervjun och blev ett par och gifte sig senare. Idag är de dock skilda.
I QX sa hon bland annat:
– Jag är exhibitionist och det är inget att sticka under stol med. Jag tycker det är kul att synas, höras och vara på scen. Dessutom känns det som om kändisskapet kommer att öppna dörrar. Det kan bli lättare att söka jobb till exempel.
Sophie var även med i programmet 2012, Robinson – Revanschen, där före detta Robinson-deltagare deltog. Sophie åkte dock ut redan i tredje avsnittet.
Idag är Sophie 51 år, bor i Stockholm och jobbar som sjuksköterska.

Robinsondeltagarna 1998