Ikväll är du i final, hur känns det?
– Det känns fantastiskt, jag trodde aldrig jag skulle gå så långt.

Vad är skillnaden på Karl Fredrik i köket idag och före programmet?
– Svår fråga, men idag vågar jag ännu mer än vad jag gjorde tidigare och känner mig ännu säkrare på min inre smak-kompass.

Vilken rätt har du varit mest nöjd med under serien?
– Min marockanska rätt, och juryn var så nöjda de också.

Du står i final mot Jesper, vad visste du om Jesper innan tävlingen?
– Inte mycket, men min kollega Toivo tillika vaktmästare på Eklaholm sa att ”Jesper vinner allt” och att han skulle bli ett tufft motstånd. Vi får väl se om han fick rätt. Men att Jesper var en fotbollsspelare visste jag.

Har ni blivit vänner under inspelningen?
– Absolut, Jesper är fantastisk!

Har du varit på hans krog ”450 Gradi”?
– Dessvärre har jag inte hunnit med det, men jag hoppas att jag och Petter snart kan avnjuta hans mat på krogen.

Har han varit hos dig på Eklaholm?
– Inte än, men han har alltid en stående inbjudan till Eklaholm. Champagnen är alltid väl kyld i väntan på Jesper.

Det är höst ute, mörkret, regn och blåst, vad ska man bjuda på en lördagskväll om man ska ha middag tycker du?
– God, enkel och omtyckt mat! Varför inte en krämig och smakrik pasta? Eller en mustig gryta som fått puttra länge på spisen.

Kommer det en kokbok nu?
– Det vet man aldrig, den som lever får se.