När Mobeen Azhar hörde talas om Bruce McArthur-fallet kände han sig starkt berörd. Nästan alla offer var homosexuella män med etnisk bakgrund i Asien, precis som han själv. Han kände direkt att många frågor kring fallet var obesvarade och gav sig ut i jakt på svar.

Bruce McArthur var den omtyckte trädgårdsmästaren som jobbade extra som jultomte på olika köpcentrum. Men han hade också en annan sida, som en våldsam person som rörde sig inom stadens gaycommunity. Det var först när en vit man försvann som samhället reagerade och upptäckte att McArthur låg bakom minst åtta försvinnanden. Offrens kroppsdelar hittades sedan nergrävda i trädgården hos en av hans klienter.

I dokumentärseriens tre avsnitt får vi en större bild av fallet och vi lär oss också att polisen i Toronto varit smått slapphänta i hanteringen av McArthur. De hade honom nämligen inne på förhör redan 2013 med anledning av försvinnandena, och hade gripits 2001 och 2016  som misstänkt för grov misshandel av HBTQ+personer.  Ingen kopplade ihop alla spår, vilket ledde till att två ytterligare män hann bli mördade…

Dokumentärserienskildrar också människorna i Torontos gaymiljö, där man får komma offrens vänner och anhöriga nära.

Santa Claus: The Serial Killer består av tre avsnitt som alla släpps 21 december på Viaplay.