Dans i gulddräkt, glamourös over the top-påskkärring och utmanande påskhare. Sebastian i ICA-reklamen vet hur man rör om i den fiktiva ICA-butiken.
– Det känns både kul och viktigt, säger skådespelaren Magnus Skogsberg. Min påskhare är en homage till alla sagoläsande dragqueens.
Bor det en liten dragqueen i dig?
– Haha. Njae det kan jag inte påstå. Jag skulle klara mig max en timme på klack och allt jobb med smink, lösisar och the whole kabang. Så jag har enorm respekt för både vänner och obekanta som dragqueenar på riktigt. Och jag har alltid haft en bra kontakt med hela transcommunityn av någon anledning jag aldrig analyserat. Jag älskar deras mod, det kanske syns och känns.
Vem är det som kommer upp med dessa idéer till ICA-reklamen?
– Alla idéer och manus kommer från reklambyrån King med Stockholms mest kreativa team. Sen skall det ju till en modig kund med en bra portion humor också. Annars blir det ju inget.
Får du några kommentarer eller fan-mail?
– En hel del faktiskt. Jag försöker svara på dom flesta och alla är glada tillrop.
Får du tips och råd av din bästis Christer Lindarw när det är dags för reklamfilmerna med dragtema?
– Haha. Nja, inte just på dragområdet kanske. Han tycker nog mest jag ser förskräcklig ut som druga… Men vi tipsar varandra lite kors och tvärs om allting som har med våra respektive jobb att göra.
Om du får drömma, till vem eller vad vill du se Sebastian utklädd till nästa gång i en Ica-reklam?
– Vet du, jag lägger mig helt i händerna på kreatörerna. Jag tycker dom har hittat rätt med min karaktär och det har inte alltid med att spöka ut sig att göra.
Sebastian får var lite okommenterat gay-by-the-way med karaktärsdrag som är kul att leka med; pettimetrig, rättvis, empatisk, ordentlig och sen plötsligt blommigt knasig och fjollig.
Tror du Sebastian vill vara med i Dragrace Sverige om det blir en säsong 2?
– Ja, HAN kanske vill, men nej tack – över min döda kropp. Eller rättare sagt, jag hade blivit en död kropp efter ett enda avsnitt.
Hur firar du själv påsk?
– Jag drar nästan alltid till Berlin över påsken. Där kämpar inte påskliljorna så förgäves som hemma.