Grattis Alex Letic, från och med i höst blir du ordinarie programledare för Morgonstudion, hur känns det?

– Tack snälla! Egentligen bör det ju inte kännas annorlunda alls eftersom jag gjort det här i 1,5 år nu – men det känns faktiskt magiskt! Förutom att jag älskar jobbet så känns det även som ett kvitto på att personer som är som jag får allt mer plats.

Och du kommer fortsätta dela ruta med din parhäst Pelle Nilsson?

– Ja, det är nästan något av det roligaste med detta! Det vill säga att Pelle inte blir av med mig på jäkligt många år nu (skrattar)!

Ni blev ju nominerade till Årets Duo på QX-galan i år, hur var det?

– Det var en ära, av flera skäl! Dels att få representera SVT:s HBTQI-medarbetare, som jag hoppas blir fler med tiden eftersom det är ett perspektiv som behövs belysas, men framför allt hedrande att bli nominerad för jobbet jag och Pelle gör tillsammans som par. Det betydde så mycket eftersom det var första året vi jobbat tillsammans överhuvudtaget och gick igenom rätt tunga månader med pandemi- och krigsrapportering, Nato, en valrörelse med mera. Trots allt det hemska fick vi ändå många stunder av skratt – och att uppmärksammas för det betydde otroligt mycket för mig.

Vad är roligast med jobbet på Morgonstudion?

– Förutom Pelle och mina andra otroliga kollegor på redaktionen måste jag ändå säga alla människor vi får träffa i studion. På fyra mornar brukar vi snitta på runt 50-60 gäster: artister, skådespelare, politiker, forskare, experter och framför allt människor som kommer för att dela med sig av sina livsberättelser. Att få förtroendet att hantera det tar jag verkligen på allvar och det är nog det finaste med det här jobbet.

Vad händer i sommar?

– Den här sommaren ska jag faktiskt försöka checka ut ur nyhetsflödet och bara koppla av. Det blir besök i gayhimlen Torremolinos med sambon, konserter med stora artister och kanske ett glas cava eller två med goda vänner!