– När låten dök upp i TV-serien Last of Us tidigare i år som ledmotivet i episod 3, som visade kärleken mellan två män, så kändes det som ett öde att den skulle få nytt liv, säger Magnus Skogsberg.
– När en sån episod dyker upp i rutan så inser man att det är alltför sällan man får se två äldre gay män visa ömhet mot varandra på film. Jag och min kollega Whilliam Silva fick feeling och filmade två killar, Johan Dunder och Sergio Massud, som en svensk homage till gaykärleken i Last of Us, säger Magnus och fortsätter.
– I dessa tider när det finns krafter både här och i andra länder som förbjuder vår kärlek, är det viktigt att vi producerar både bilder och förebilder, kanske speciellt på breda plattformar som YouTube och Instagram som flyttar fram positionerna för acceptansen och kärleken globalt.
Magnus berättar att musiken blir en allt viktigare del i han liv.
– Det är med mina musiker och i musikstudion jag hittar lugnet och glömmer krig och elände en stund. Sen kan man ju fråga sig varför jag fastnar och skriver så ofta om olycklig kärlek. Men jag tänker att; dels har jag upplevt den, och minnena påminner mig om hur bra jag har det idag. Och när man har kärlekssorg kan det också vara fint att ha nån gråtlåt att luta sig mot, så man kommer igenom skiten.
Nu ligger den nyinspelade versionen på Spotify och videon på youtube.