Magnus Carlsson ger sig i höst ut på en ny turné. Men denna gång i lite intimare format då han kommer att bjuda på en till större del akustisk konsert som bygger runt sångaren vid en flygel.
– Jag kommer att sjunga egna hits som jag själv kompar och blanda det med låtar från artister som influerat mig. Det kommer alltifrån ABBA, Elvis och Madonna till nutida storheter som Viktor Leksell och en och annan modernare Eurovision-låt. Och det är ingen balladkonsert, det kommer att bli lite fart och fläkt ändå, poängterar Magnus Carlsson.

Konsertturnén intar tio olika kyrkor runt om i Sverige, men Magnus poängterar att han inte främst ser spelplatserna som religiösa salar utan bra konsertlokaler där man kan dra nytta av det fantastiska ljuset och ljudet.
– Det finns plats för allt inom kyrkans väggar, och det är okej att sjunga med och koppla av och bara skapa en jäkligt skön stämning.

Sedan artistkarriären tog fart gissar han att det blivit ett tusental konserter inom kyrkans väggar.
– Jag är otroligt van i dessa rum, och känner mig väldigt avslappnad och det hoppas jag märks. Jag gillar stämningen och lugnet.

Vad säger du om de inom vårt community som tycker att kyrkan skrämmer lite…?
– Jag hade samma funderingar när jag var nyutkommen. Hur ska jag få ihop kyrkoaspekten med det faktum att jag är gay? Det är svårt att få ihop innan jag sökte svar. Men sedan kom jag i kontakt med folk inom kyrkan som svarade jättefint att det finns ett nytt sätt att se på saker och ting på. Det sker en ständig modernisering där kyrkosamfundet är välkomnande och mer öppet, där alla är välkomna. I nio fall av tio är det bara öppna famnen idag.

Se mig bara för den jag är är insprängd mellan sommaren och nästa turné, En jäkla massa schlager.
– Det kanske blir en fortsättning av det här längre fram, men först så ska jag och madame Bengtzing ha schlageinferno (skrattar).

Turnéplan: Magnus Carlsson ”Se mig – bara för den jag är” 
12 september – Karlstad, Väse Kyrka
13 september – Filipstads Kyrka
14 september – Åmåls Kyrka
15 september – Karlsborg, Garnisonskyrkan
18 september – Jönköping, Pingstkyrkan
19 september – Sollebrunn, St Mellby Kyrka
20 september – Borås, Gustav Adolfskyrkan
21 september – Frändefors Kyrka
22 september – Askersund, Landskyrkan
24 september – Göteborg, Annedalskyrkan