David Lindgren, Erik Segerstedt, Mattias Andréasson, Boris René.… Det är bara några av de sångare som är med i höstens stora hitfyllda show som sätts upp på Hamburger Börs i Stockholm. Regissör är Roine Söderlundh och stylist är Chris Bergström.
Roine, berätta om föreställningen ”A show larger than life”.
– I Larger than life hyllar vi framför allt de svenska popikonerna – låtskrivarna som har skrivit så enormt många världshits till olika pojkband genom åren, men vi uppmärksammar även andra låtskrivare än svenska. Det här är en show med massa kända låtar så publiken kommer få det den vill ha, men samtidigt får man en del överraskningar och fantastiska arrangemang av vår kapellmästare som gjort låtarna feta med extra spice för att passa att spelas live. Det blir en nostalgikväll med otroliga sångare.
Vad är din roll i detta?
– Min roll är att skapa ett koncept kring den här idén tillsammans med bland andra kapellmästaren och koreografen som sedan ska sy ihop en helhet. Jag styr skutan kan man säga och tar besluten åt vilket håll vi ska gå, vad som ska strykas etc.
Blir det som en konsert eller blir det en berättelse om grupperna?
– Man kommer få lite ”bakom-berättelser” och tankar om låtar men vi kommer inte fastna i årtal, musiken och dansen står i centrum i en enormt energifylld show.
Vem har valt ut låtarna?
Mikael Solfors som är producent satte ihop en bruttolista och sen fick jag koreografen och kapellmästaren välja ut 20 låtar var som vi kände bara måste vara med. Sen jämförde vi våra listor och utgick från dem.
Har du någon favoritpojkbandlåt?
– Jag älskar End of the road med Boyz II Men.
Kunde du alla dessa pojkband och låtar innan du tackade ja?
– Ja, jag har jobbat som danslärare i en herrans massa år tidigare så jag hade alla plattor med Backstreet Boys, NSync, East 17 och använde dem i undervisningen. Sen hade jag dvd:er med konserter. Jag älskade Take That. Och jag minns att jag tyckte att Backstreet Boys gjorde så balla videos, koreografiskt avancerade.
Vem av alla boysen i dessa boybands var din favorit?
Robbie Williams. Han var liksom busungen, min totala motsats kan man säga (skrattar).

Chris Bergström är showens stylist.
Berätta Chris, hur tänker du kring kläderna i showen?
– Min utgångspunkt är att skapa en arenakänsla på intima Hamburger Börs. Jag vill att publiken ska känna att den lika gärna kunde sett showen på en stor arena. Generöst och vackert för ögat.
Vad fick dig att tacka ja till detta?
– Det var den otroligt lyxiga kombinationen av teamet, på och bakom scen, och musiken vi bygger showen på. Jag var så ung på 90-talet så artisterna, musiken, och modet formade mig väldigt mycket. Det känns kul att få tolka och presentera detta idag, i modern tappning.
Vad skulle du säga var typiskt för dessa pojkband rent klädmässigt?
– För stora kläder! (skrattar) Accessoarer i överflöd. Keps på sned, bandana, smycken… Det typiska var ju också hur olika attribut kunde skapa karaktärer hos de olika medlemmarna i gruppen. Alla hade sin favorit i banden.
Vad tänker du på för kläder om jag säger Backstreet Boys och Take That?
– Sportigt och oversized tänker jag på spontant. BSB dansade och showade väl mer så skillnaden mellan just de två banden var nog att Take That var mer casual i sin stil som grupp. BSB var lite mer stylade. Och precis som Spice Girls hade BSB tydligare karaktärer i gruppen vilket också förstärktes i deras kläder.
– Alla boyband var otroliga trend-sättare. Man ville ju ha allt som de hade!
Var det något pojkband som stack ut lite extra eller skilde sig från de andra?
– BSB var lite mer Larger Than Life (skrattar)!
Efterliknar du kläderna i showen från de videos man minns?
– Det kommer absolut finnas hyllningar och tolkningar av sånt vi minns men jag vill undvika känslan av ”look alike”. Våra fantastiska artister i showen är ju sig själva och hyllar musiken i första hand. Vi ska inte klä ut dem.
Vilken var din favoritgrupp?
– Jag tyckte BSB och Nsync var mest spännande, både som koncept och musikaliskt.
Och vem av alla boysen var din favorit?
– Oj va svårt… Brian och Kevin i BSB kanske. De hade något som jag tyckte var spännande, även om jag var väldigt ung då. De var coola och lite mer laid-back vilket jag gillar.

”A show larger than life” har premiär ikväll.