Har du någonsin hört om demonen Succubus? Det är ett kvinnligt väsen som attackerar män när de sover om natten. Demonen sätter sig på dem, äter upp deras själar och stjäl deras spermier som de sedan ger till det manliga väsenet Incubus.
På så sätt föds nya demoner och den här historien har inspirerats Cobrahs nya EP ”Succubus”.
– Den heter så för att jag tyckte att det var en perfekt historia för hur kvinnor använder sex genom att attackera istället för att vara, säger Cobrah.

Cobrah, även känd som Clara Blom Christensen är 26 år och från Göteborg. I sina yngre dagar var Cobrah en sann emo-unge (en förkortning av engelska ordet emotional). Hennes alternativa stil med höga platåskor var inte så accepterad i hennes hem så varje morgon bytte hon om till sina alternativa kläder i garaget på väg till bussen för att föräldrarna inte skulle se. Idag har hon landat i ett uttryck hon trivs med. Det är både naket, lack och kedjor och med olika udda experimentella stilar. Eller som hon säger: ”Om det inte chockar är jag inte intresserad”.
– Jag inspireras väldigt mycket av BDSM. Det finns mycket inom fetischvärlden som är både snyggt och obehagligt och det tycker jag är spännande. Att utsätta sig själv för väldigt obehagliga saker men på ett sexigt sätt. Det kittlar mig.

I början av Cobrahs karriär var hennes familj orolig över det sexuella i BDSM och den utvikande stilen. Idag när det går bra för henne är hennes föräldrar mer accepterande. Men de förblir blockade på instagram.
– Jag har även blockat min mormor på insta. Alla behöver ju inte se allt, säger hon och skrattar.

Det är inte ovanligt att se Cobrah i olika former av lack. Det har blivit en del av hennes signaturlook. Hennes sanna kärlek till lack upptäckte hon när det var dags att skapa en persona när hon skulle utveckla sitt artisteri. Cobrah fick kontakt med en fotograf i Stockholm och åkte förutsättningslöst hem till henne. Med sig hade hon en simpel lackjacka. Det hon inte visste då var att fotografen själv hade ett rum tillägnat lack i alla dess former.
– Jag fick låna en catsuit och då kände jag ”fan vad kul”. Jag blev helt till mig hur spännande, förbjudet och coolt det var.

Fotografen, som redan var etablerad i den värld Cobrah var helt ny inför, började prata om Stockholms sexklubbar. Då såddes ett frö hos Cobrah.
– Hon tipsade mig om sexklubbar som fanns i Stockholm där de även hade livemusik, så min första spelning var på en sexklubb när jag bara var 20 år.

Med sig hade hon sin kristna DJ och allt kändes väldigt främmande, men det var den kittlande känslan med det erotiska och förbjudna som var startskottet på den alternativa stilen hon senare skulle bli känd som Cobrah för.
– Ibland när man är nervös inför en spelning kan man få tipset att man ska tänka sig att alla i publiken är nakna för att man ska bli mindre nervös. Men här var alla verkligen nakna (skrattar).

Och mer nakenhet skulle det bli. Karriären har nu tagit fart i stora delar av världen och Cobrah har precis kommit hem från en turné i USA. Hon berättar att när man uppträder på de scener som hon gör har man numer EN ganska hög tröskel för vad som kan uppfattas som konstigt. Att se folk helt nakna, klädda i alvöron eller lack tillhör det normala.
– Jag har haft många ‘Meet N greet’ i USA och då kommer ju folk ibland i princip nakna. Ska man då krama närmare hundra personer är det ju rätt skönt om de kan sätta på sig en tröja. Samtidigt älskar jag att folk vågar uttrycka sig.

Ep:n ”Succubus” består av sju låtar och bakom varje låt möter vi demoner som representerar låten. I musikvideon till låten Suck får vi möta demonen Sucktorialis. Texten handlar bland annat om att suga klitta. I musikvideon ser vi Cobrah liggande i en gynekologstol där alienliknande varelser undersöker hennes kropp på ett eller annat sätt.
– Jag tycker det blir platt och endimensionellt om man bara använder sex som “kolla vad sexig jag är” och att man ska förföra andra, då vill jag hellre lägga fokus på själva aktionen i sig. Att vara aktiv i den, säger Cobrah gällande musikvideon.

Nu är Cobrah som sagt hemma i Sverige igen och EP:n har precis släppts.
– Att släppa något nytt känns som att man gått och varit gravid i typ nio månader och skapar något som nu släpps ut i världen. Det gör mig väldigt nervös. Men det ska även bli skitkul.

Den 26 januari kommer Cobrah till Pustervik, följt av en spelning på Kägelbanan den 27 januari.