Alex, hur ska det bli att vara reporter på röda mattan?
– Det känns så spännande! Guldbaggen är ju Sveriges största filmgala så det är lite av en nyp-mig-i-armen-känsla att få ta emot kvällens mest kända gäster. Med det sagt är det här gaygudinnan Shima Niavaranis stora kväll, jag leder bara sändningen inför galan. Så jag ser mig själv lite som en fluffer… minus porren då. Jag ska få alla på gott humör inför att de kliver in i salongen och njuter av Shima!

Har du pluggat på alla namn och ansikten så du känner igen alla, är det lite som i ”Djävulen bär Prada” där de går igenom två pärmar med namn och bilder? 
– Vet du vad? Det är alltså EXAKT så det har gått till, no joke! Sen har jag naturligtvis sett alla nominerade filmer och har dessutom ett stort försprång eftersom jag redan haft så många av kvällens stjärnor som gäster i mitt vanliga program Morgonstudion. Så jag tror ändå jag är rätt förberedd!

Värsta som kan hända?
– Det absolut värsta som kan hända är nog att jag får en total blackout eller att jag får någon gäst som jag inte alls känner igen. Men jag har mina knep för att ta mig runt det också…

Kommer du bli starstruck av någon? 
– Det är faktiskt väldigt sällan jag blir starstruck. Helt ärligt har det bara hänt några få gånger. Men mellan oss skulle jag eventuellt kollapsa av att få prata med Suzanne Reuter. Jag tycker hon är en av Sveriges bästa skådespelare och dessutom med i en av årets nominerade filmer, så vi får se.

Till sist, vad ska du ha på dig, eller som de säger på Oscars, ”who are you wearing?”.
– Jag vill inte avslöja för mycket om min outfit riktigt än men kan säga att it took a village och att min look för kvällen är lite inspirerad av Cruella de Vil. Fast bög då. Så… Queerella de Vil. (skrattar).

Guldbaggen, Röda Mattan, SVT Play 17.00