Grattis Anja, du är Mästarnas Mästare 2024!
– Jaaaa! Tack! Det hade jag aldrig kunnat tro när jag kom ner till inspelningen och vi satte igång, det här blir tufft tänkte jag, sen vet jag ju att det fanns en hel del förväntningar på mig. Så allt jag tänkte var, ”jag vill inte åka ut först” (skrattar). Men det var ett extremt bra motstånd och så kul och överraskande att få komma hem med bucklan. Jag tycker ju att Sebastian är den som varit starkast genom hela säsongen, men jag lyckades få ihop det i slutet.

Och vilken final det blev. Jag var lite stressad att Jimmy skulle komma i kapp dig när dina stenhus bara rasade.
– (skrattar) Jag var lugn, vad man inte ser i TV är att jag och Sebastian hade tagit alla platta stenar, så det var bara runda stora stenar kvar till Jimmy, så jag tog det lugnt och ställde in mig på att komma tvåa i den tävlingen…

Det blev även stress i finalen mot Sebastian när du snurrade till med med färgerna!
– Ja, Sebastian har ju hela tiden sagt att han är värdelös på siffror och färger men han var ju grym i de grenarna. Jag är bra på att komma ihåg siffror, men färger var svårare så jag hade fel taktik där och försökte memorera för många färger i taget. Men jag fick ju till det och när jag såg att Sebastian strulade till det med att balansera kloten så tänkte jag att det där tror jag att jag kan vara bättre på.

Ja, du redde ju upp det, hur kände du när sista bollen rullade i hålet i slutet och segern var klar!
– Alltså det var en jättekonstig känsla. Jag trodde att det skulle bli explosioner och jubel men under hela säsongen har våra individuella segrar varit lite lugnare, däremot har vi jublat när vi vunnit lagtävlingar, så jag visste inte hur jag skulle göra. Men produktionen pekade på bucklan och sa åt mig att lyfta den. Och jag är jätteglad, det kändes otroligt skönt!

Vilken fantastisk säsong det varit, vilket gäng, har ni haft lika kul som det verkade?
– Ja, ännu roligare (skrattar)! Vi var ett fantastiskt gäng och man var orolig för varje person som åkte att vi skulle tappa stämningen i gruppen men vi lyckades behålla den under hela programmet.

Var det som du trodde att vara med i Mästarnas mästare?
– Nej, det var mycket tuffare, både fysiskt och mentalt. Det var horribelt varje morgon när man visste att de skulle plåga oss med någon ny tävling. Men vi var nio personer som blev extremt tighta på kort tid. Vi är ju alla idrottare som slutat på elitnivå och nu skulle börja tävla igen, men det var som terapi att få prata om sina karriärer.

Har du firat något?
– Nej. Jag, Jimmy och Sebastian hamnade på nåt hotell på kvällen efteråt men det fanns ingen mat där, men som tur var hade jag med mig en kylväska med lite lufttorkad skinka och öl så vi firade med det. Men vi får väl se hur det blir ikväll, min granne la tidigt på säsongen champagnen på kylning men han tog ut den igen för han blev så otroligt nervös (skrattar). Så jag får väl ta ut min flaska ur kylen och gå över med den och ta ett glas.