Sissela Kyle, du ska leda QX-galan för 8:e gången!
– Ja, tänk att det blev så. Det kunde jag väl aldrig ana när jag tackade ja första gången 2001.
Hur kommer det sig att du gör det igen och igen och igen..?
– Ja, men jag har sagt det förr, det är årets roligaste jobb, årets roligaste kväll och årets bästa gala. Men att jag leder galan i år igen beror framför allt på att det är 25-årsjubileum. Det kändes självklart på något vis. Var ska sleven vara om inte i grytan, var ska Sissela vara om inte på QX-galan när den fyller 25.
Vad händer på galan denna gång?
– Haha, jo visst ser du. Försök du bara. Allt är top secret, precis som vanligt, men…
…men vadå?
– Det är klart att det blir lite tillbakablickar på de tidigare galorna, på allt som gått rätt och allt som gått fel.
Har du själv några minnen som sticker ut lite extra från tidigare galor?
– Självklart var första gången speciell, det var liksom en glädjechock, kan man ha så här kul, får man det? Publiken bar mig hela kvällen, och så har det varit sen dess. Publiken är fantastisk. QX-galan är unik på det sättet. Sen minns jag så klart när jag blev årets hetero och hela Cirkus stod upp, då blev jag rörd.
Förra gången ledde du galan tillsammans med Edvin Törnblom, men i år är du själv, har ni gjort slut?
– Aldrig! Underbara Edvin har bara seglat vidare i år, nu är han ju nominerad till Årets HBTQ, galans finaste pris, så då kändes det rätt att han får sitta på parketten vid bord med vita dukar och njuta av kvällen i stället. Det är den lilla gossen värd. Men kan jag leda galan själv i år kan väl han leda den själv nästa år? Eller?
Blir det folkdräkt i år?
– Det vore väl passande kan man tycka.
Popcornregn?
– Om vi har råd.
Till sist, åtta galor, det 25-årsjubileum, är det här sista gången du leder QX-galan?
– Man kan väl säga så här. Ja, det här blir min farewell-kväll till QX-galan. Så är det. Men jag menar, Cher har väl varit ute på minst tre farewell-turnéer, så man vet aldrig. Plötsligt står Gaygalamormor där igen. Lite äldre. Lite kutryggig. Och kanske lite lyft… Vem vet. Men först ska vi ha 25-årskalas. Det kommer bli urkul!