Hej Lars-Åke, du har blivit med podd, berätta!
– Ja, nu äntligen har jag tid eftersom alla mina jobb både som Larsa och Babsan blivit avbokade och inställda. Så nu ska det pratas och babblas och skvallras. Jag och Johan kommer prata om allt som händer när man jobbar med andra artister både på och bakom scenen.

Hur ofta ska podden komma ut med nya avsnitt?
– Vi hoppas att vi ska ge ut ett avsnitt i veckan. Om vi tycker vi har något att prata om. Men efter att vi spelat in det första avsnittet förstår vi att det här kommer att rulla på. Vi har ju ca 65 års erfarenhet tillsammans inom showbiz.

Vad ska ni prata om?
– Om allt! Men det blir mycket om vår relation till scenen, publiken, musikalerna och Melodifestivalen.

Hur kom det sig att du nappade på att göra en podd?
– Jag har blivit tillfrågad i 5-6 års tid att göra en podd. Men nu när jag jobbat med Johan i två stora produktioner och det klickat så bra mellan oss så var det dags.

Lyssnar du själv på några poddar?
– Ibland. Jag har inte gjort det förr, men i dessa dagar har det blivit några stycken, bland annat I säng med Tobias och Gabriel, Wahlgren och Wistam och Framgångspodden där jag själv var gäst en gång.

Nu ser vi dig även i Hela kändis-Sverige bakar på TV4 med Tobias Karlsson, hur var den inspelningen?
– Ja, oj vilken sommar det var! Det var så varmt i tältet så bakverken smälte. Och så fick jag åka till Sahlgrenska veckan innan inspelningen på Gunnebo Slott eftersom jag svimmade.

Va?
– Ja, jag repade med Ulla Skoog, Pär Andersson och Linus Wahlgren och så sprang jag mellan scenen och logen och rätt var det var så svimmade jag. Scenarbetarna hörde en duns, själv minns jag inget. Sen vaknade jag på Sahlgrenska och läkarna sa åt mig att vila och dricka vatten, men två dagar senare stod jag vid ugnen i ett tält i 40 grader och bakade med Tobias (skrattar). Men jag hade en pall som jag fick sitta på mellan tagningarna för jag var faktiskt lite utarbetad då.

Är ni bra i köket?
– Jag och Tobias hade aldrig bakat innan (skrattar)! Jag är urusel med deg och mjöl. Men jag har lärt mig att man ska knåda degen som det vore en deffad dansrumpa!

Är du bättre än Tobias i köket?
– Nej det vet jag inte, men Tobias bakar efter recept, som man kanske ska göra, medan jag höftar lite… Men jag är duktig på dekorera.

I programmet bakar ni båda två tillsammans, men det finns ett ordspråk som lyder ”desto fler kockar…”
– …desto mera snoppar! (skrattar) Så är det!