Kit Connor spelar den bisexuella rugbyspelaren Nick i Netflixs gulliga tonårsromans Heartstopper. Säsong 1 släpptes på streamingjätten den 22 april i år och fick direkt en stor fanskara. Den andra säsongen spelades in i höst och väntas ha premiär 2023.

Intresset kring de två huvudkaraktärerna och deras fiktiva kärleksrelation har spillt över på skådisarna. Joe Locke, 19, är öppet gay men 18-åriga Kit Connor har valt att inte tala om sin läggning vilket har fått internet att spekulera vilt kring Connors läggning.

I september spreds en bild på 18-åringen där han sågs promenera i Paris hand i hand med skådespelerskan Maia Reficco, 22, som han spelar mot i den kommande filmen A Cuban Girl’s Guide to Tea and Tomorrow. Bilden ledde till att Connor anklagades för ”queerbaiting”, ett fenomen där till exempel en kändis hintar att hen tillhör hbtq-communityt för att locka en regnbågspublik, men i själva verket är hetero.

Kort efter queerbaiting-anklagelserna sa Kit Connor tack och hej till Twitter och raderade appen. Men inatt gjorde han plötslig come back med en tweet där han kom ut som bisexuell.

I tweeten skriver han att han tvingats komma ut och fans har nu överöst hans sociala medie-konton med stöttande kommentarer där många verkar övertygade om att han känt sig pressad efter stormen av queerbaiting-anklagelser.

”Tillbaka i en minut. Jag är bi. Grattis till att ha tvingat en 18-åring att outa sig själv. Jag tror några av er har missat poängen med serien” skriver han.