Fredag den 5 augusti kraschade Anne Heche, 53, sin bil in i ett bostadshus i området Mar Vista i Los Angeles. Byggnaden och bilen fattade eld. Boende i huset lyckades fly lågorna och Heche fördes till sjukhus med livshotande skador. Sex dagar senare avslutades den livsuppehållande vården efter att skådespelerskan förklarats hjärndöd.

Enligt Los Angeles-polisen visade ett första blodprov tecken på att Heche var narkotikapåverkad vid olyckstillfället, vilket blev en världsnyhet. Nu har den slutgiltiga obduktionsrapporten offentliggjorts som visar att så inte var fallet.

I ett uttalande från obducenten står det att man inte hittat några tecken på att Heche var alkoholpåverkad, det man däremot hittat var mindre doser av bensoylekgonin som återfinns i kokain. Men doserna var så pass små att Heche bedöms ha tagit kokain vid ett tidigare tillfälle vilket inte ska ha påverkat hennes körduglighet.

Anne Heche var under åren 1997 och 2000 tillsammans med Ellen DeGeneres, en relation som väckte stor uppmärksamhet. Heche som beskrev sig som ”sexuellt flytande” har i senare intervjuer sagt att hennes öppna relation med en annan kvinna ödelade hennes skådespelarkarriär i flera år.