Ceremonin gästades av flera kända svenska och utländska ansikten, så som Victoria Silvstedt, Billy Zane, Sarah Fergusson, Charlotte Perrelli, skönhetsentreprenörerna Patrik Lernberger & Mattias Stafsing, Lars Wallin och Viktor Frisk med pojkvännen Andreas Gran. Kvällens underhållning stod nämnda Perrelli, Tusse, Martin Stenmarck och Karin Funk för.

Daniel Wilke har arbetat med The Perfect World Foundation sedan 2013. De första åtta åren som volontär, och de senaste 3,5 åren gör han det på heltid. Hans sambo Martin Zeilon hade i år hedersuppgiften att vara Kristin Davis assistent, och båda är stora fans av både Sex and The City och uppföljaren And Just Like That.
– Kristin Davis är otroligt varm, glad och entusiastisk. Hon brinner verkligen för att rädda planetens djur och tog sig därför mycket tid med alla människor på plats. Martin, jag och Kristin kom även väldigt bra överens på ett personligt plan, och hon bjöd in mig och Martin till hennes svit på Radisson Blu Scandinavia för diskutera vilka kläder hon skulle ha på sig under en lunch med hertiginnan av York, Sarah Ferguson. Som Sex and The City-fan så var det självklart en aning surrealistiskt att få välja skor till självaste ”Charlotte York”, berättar Daniel för QX.

Jag såg att Charlotte Perrelli la upp en bild på henne och Kristin, ville folk ville ta selfies med henne och var det okej?
– Charlotte Perrelli och Kristin hade träffats tidigare så det var ett kärt återseende. Jag försöker alltid undvika att människor tar selfies då det gärna snabbt bildas kö, och vår pristagare fastnar. Sen har vi flera proffsiga fotografer på plats som gärna tar bilder på våra gäster och kändisar, men selfies är ett ”big no no” för mig på under The Perfect World Foundation Award. Det kan också snabbt bli kaotiskt då människor försöker ta sig fram – och min, och min sambos roll, är att skydda Kristin.

Under ceremonin överraskade Kristins Hollywoodkollegor, inklusive Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Pierce Brosnan och Rob Lowe henne med hyllningstal och gratulationer. Sarah Jessica Parker sa bland annat i sitt videotal:
–  Jag älskar dig så mycket, och jag önskar att jag kunde vara där och bevittna allt detta. Men jag är där i anden, jag vill bara att du ska veta att vi älskar dig och är stolta över dig varje dag, men särskilt ikväll.

Kristin Davis, som i många år varit en hängiven förespråkare för skyddet av elefanter och kämpat för bevarandet av Afrikas elefanter, är den tionde pristagaren av The Perfect World Foundation Award. Priset en årlig utmärkelse som ges till en individ som har gjort en betydande insats för att bevara vilda djur och natur över hela världen. Bakom priset står den svenskgrundade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation. Tidigare The Perfect World Foundation Award-pristagare är Sir David Attenborough, HSH Prins Albert II av Monaco och Jane Goodall.

Så, vad tyckte hon om Sverige?
– Det var första gången som hon var i Sverige. Hon lyfte hur hållbar Göteborgs stad är, och var imponerad över kollektivtrafiken, alla gröna parkerna i staden, och att så många cyklade. Hon hade ett tajt schema och vill därför komma tillbaka för att hinna uppleva mer av Sverige.