Sångerskan Billie Eilish, 21, kom ut i en artikel i samband med den amerikanska tidningen Varietys event Power of Women.

På röda mattan till ett annat av tidningen event som hölls i lördags förklarade hon. att hon inte riktigt planerat att komma ut.

– Men jag tänkte typ, ‘är inte det ganska uppenbart’? Jag insåg nog inte att folk inte förstått, sa hon och förklarade att hon inte riktigt ”tror på” att komma ut.

– Jag har hållit på med detta länge nu, men har bara inte pratat om det, sa hon.

Till Variety sa hon i intervjun:” Jag har aldrig riktigt känt att jag kunnat relatera till tjejer så bra. Jag älskar dem så mycket. Jag älskar dem som personer. Jag är attraherad av dem som personer. Jag är attraherad av dem på riktigt.” Och fortsätter i intervjun , ”jag är fysiskt attraherad av dem. Men jag är också så skrämd av dem och deras skönhet och deras närvaro.”

Billie Eilish var i Sverige i somras under Lollapaloza-festivalen där hon även spelade 2019 som ”världens coolaste tonåring”, enligt Markus Larsson på Aftonbladet.

Hon har 2021 och 2022 fått en mängd Grammy-priset för sin Singer Songwriter-musik och i år fick hon bland annat ta emot MTV Europes pris för bästa pop-låt