Det var imorse som produktionsbolaget Sisco Entertainment delade med sig av nyheten om Robin Windsors bortgång. Han blev 44 år.

Instagram delar Tobias Karlsson från Let’s Dance med sig av sina känslor efter att ha fått beskedet. För tjugo år sedan var han och Robin ett par. I inlägget skriver han att året han träffade honom ”var en av de lyckligaste åren i hans liv”.

Hur träffades ni?
– Det var när jag jobbade för danskompaniet Burn The Floor i Sydney. Vi blev blixtförälskade. Det var jättefint, berättar Tobias till QX.

Mellan 2010 och 2015 medverkade proffsdansaren i underhållningsprogrammet Strictly Come Dancing och innan sin död medverkade han i föreställningen Come What May – en hyllning till musikalen Moulin rouge.

Vilket är ert finaste minne?
– Vi turnerade ihop och såg världen tillsammans. Det var bara underbart att få dela samtiden med honom. Jag kommer aldrig att glömma våra egna små skämt och vår humor – eller att bara ligga på hotellrummet och se på film ihop.

Hur kommer du att minnas Robin?
– Som en fantastisk glädjespridare. Alla som träffade honom älskade honom direkt. Han var också en otrolig dansare. Det var en ära att få dansa med honom och ha honom som partner.

Hur fick du nyheten?
– En av våra gemensamma vänner ringde mig imorse. Jag har inte sett honom sedan före pandemin. Vi har haft lite sporadisk kontakt på sociala medier. Men för tjugo år sedan hade vi en väldigt fin kärleksrelation. Det är ofattbart att han försvann från jorden så tidigt.