Aldrig har väl flygen tillBerlin varit så tunga som just i dessa dagar. Läderkläder, stövlar och boots har en tendens att tillsammans väga mer än tillåtna 23 kilo! Efter en shoppingrunda i Berlin lär det bli än värre på hemresan!

Men vad gör det för killarna som nu packar väskor för fulla muggar för att ta sig till läderbögvärldens huvudstad utan konkurrens. Arrangerande BLF – Berlin Leder und Fetisch – har fått ihop en imponerande mängd fester och träffar för alla smaker och utstyrslar. Hett sedan en tid är Pup-Play, dvs att en grabbarna agerar hund, men tillhörande hundliknande huva och koppel. Uniform, skinhead (av fetischsort), sportkläder (med strikta regler om vilka sporter som utgör fetisch), läder och gummi bärs och festas i på snart sagt alla barer i området kring Nollendorfplatz.

Legendariskt är festen på lördag natt på Berghain. Snax Club som öppnar upp hela fabrikslokalen från 23.00 och till sen söndagsmorgon. Officiellt ingår inte denna fest i Läderträffens program, men garanterat kommer de unga läder/fetsich-gardet att huttrande köa i timtal för att komma in på festen! Att festen är poppis beror på fruktat bra musik, aktiviteter som skulle får svenska myndigheter att blekna och en glad, öppen och positiv feststämning som skulle få svenska politiker (av alla kulörer) att omedelbart  skriva upprörda artiklar om omoralens fasansfulla konsekvenser för samhället och ungdomens väl och ve.
Förköpen är slutsålda – så det blir dörren som gäller. Endast kontanter.

Och apropå huttrande i köer. Berlin kommer, som förra året, att vara riktigt kallt! Så ni som tar er ner, ta med varma kläder!

Sedan Läderträffen i Berlin blivit årets stora fest så har övriga Europas läderklubbar gått på lågvarv påsktid. Men helt öde är det inte utanför Schöneberg.
SLM Stockholm har finbesök på lördag. Dj Kliin, som annars syns på såväl Fomo som Uranus, är lördagens DJ. Glöm inte att SLM i Stockholm numera kräver att den som inte redan är medlem måste föranmäla sig via hemsidan senast 18.00 samma dag man tänker gå dit. Här fixar du detta. Registrera dig även om du inte är säker på att du kommer iväg, för väl anmäld ligger din ansökan kvar i en månad.
Krångligt. Ja. Nödvändigt. Tydligen. Så gör det.

I Malmö har SLM öppet i sina (ganska) nya lokaler trots Berlin-träffen. Fredag är det Queer-kväll som välkomnar alla kön och sexualiteter och på lördag är det öppet för män.