Vi tar det från källan av Valborgsfirande – dvs Uppsala! Fredag kväll är det traditionsenligt Skvalborg, dvs festnatten dan för dan före Valborgsnatten! Shade Bornbitter håller i en Drag Race Competition och inte färre än fyra DJs levererar schlagers, 80- och 90’tal, radio & pop-hits och HipHip RnB. Alla får sitt helt enkelt! 100 kr inträde och du måste ha fyllt 18 år för att komma in på Interpool. Värt att ta tåget ner från Gävle eller upp från Stockholm!

Limbo öppnar Valborgshelgen i Stockholm genom förfest på Mälarpaviljongen (förra fredagen blev lite för regnig – denna fredag kan ju möjligen funka!). På natten är det Reine, Bernhard och Pamela som styr upp festen. Leo b kör sina sista nätter på Secret Garden, passa på nu och vinka farväl. Men hon lovar att komma tillbaks och gästspela då och då.

På Club Laveau, Hornsgatan, är det MaaQueer fredag natt: HipHop, Dancehall, elektroniskt och MiddleEastern-gung i regi av George, Noshin, Dilan och Patrick. Öppet till 03, start vid 23.

På lördag är det Bernhard och Christer Broman som spelar på KingKong. Två legendarer på samma klubb! Det ni! På Södra Teatern har Klubb Hångel en pastellfärgad fest där musik av Drömhus, E-type och N*sync utlovas! Och såklart hångel då!

Läderklubben SLM har tre dagars kalas denna Valborgshelg. Bar fredag och lördag och på söndag är det Öppet hus. OBS du behöver alltså inte föranmäla dig utan kan fixa allt i dörren. Temat är Ungdomskväll/Youth Night men definitionen av ungdom är väldans bred när det gäller lädervärlden. Ung är man tills dess man inte pallar dra på sig läderjocksen längre! Kravet söndag kväll är att du är grabb och har någon av klubbens klädregler uppfyllda. Dj söndag natt är Facundo.

Ledig måndag öppnar för en helnatt på Patricia! Storschlaget med Gregor och Therese står på scen 22.00 och klubben har öppet till 05, dvs 6 minuter efter att solen har gått upp! Länge sedan du var på Patricia? Den här söndagen är given!

I Göteborg har BeeBar Valborgsfirande hela helgen med en galatopp på lördag natt då DeeJay Bitter serverar ”glittriga dansmackor och glammiga discosmockor”.

Det är sista fredagen i månaden och det betyder – QUEER! Denna april-fredag är det Admira Thunderpussy och Madame Hienz som står på scen. Musik av Kat och Bebulah Leigh.

Gretas svarar upp med att fixa en Burlesque kväll med Live dragshow av Isabella Infinity, Evve O’Raddam och Linda Gold. På lördag natt är det förfest inför Eurovisionfinalen i Kiev och på söndag, självaste Valborg, är det extraöppet till 05 med två dansgolv igång.

I Malmö har SLM klubbnatt lördag för män, även öppet fredag för FF-intresserade. BeeBar har uteservering och tips är att ta på sig jacka men njuta av framförallt söndagen då solen är tillbaks! Malmö är ju numera begåvad med två gaybarer sedan Joe på Wonk öppnar upp Red Shoe på Drottninggatan, inte långt från BeeBar. Läge för barhoppande!

Två nattklubbar lördagsnätter finns det i Malmö dessutom. Club Unique har sig själva på det lilla golvet i Deeps lokaler på Amiralsgatan och tar in 90-talsklubbar på det stora. Karaoke sköter Francesca om! Klubb Wonk har tema Lönelördag (kodord för massa folk) med Dj Földes, PopLounge och karaoke med Robin. Malmöbor med smak för ett gay söndagsfestande gör klokt i att satsa på Köpenhamn på söndag!