Medan det är Pride i Eskilstuna, Sala och på Öckerö står Stockholm i Kristi himmelsfärd värd för fetischister från landets alla hörn för en weekend fylld av seminarier, loppmarknad och en radda fester.

Och dessutom har Viking Bears sin årliga björnfest: Stockholm Bear Weekend. Årets björnsamling startar fredag kväll med träff å baren Corno Strada, på lördag är det Stora Björnfesten med Dj Anton Palm och Carl af Bösse som spelar och på söndag blir det avskedsbrunch på Hotel Zikensdamm.

Viking Bears är en medlemsförening men stora festen är helt öppen för alla killar som är björnar eller gillar björnkillar. Som medlem går du in billigare på festen dock.

Om du varken är fetischist eller björn står såklart flera dörrar öppna. Men en har stängt: fredagsklubben Limbo på Kungsholmen. Vi frågade Peter Sandqvist varför.
–  Vi var väl medvetna om när vi gick in i det här att det var en svår adress för de som kört där innan. Däremot så kände vi att det var allt för frestande att inte anta utmaningen.  Men det är tydligt att det är något med den adressen som inte appellerar tillräckligt många gäster.  Responsen från den kärnan av gäster som har varit där har varit genomgående positiv, men det räckte inte hela vägen fram. Det är så klart alltid tråkigt när satsningar inte går som man hoppats på, men samtidigt är det helt odramatiskt för oss, och vi lämnar på god kant med allt från ägare till allt annan personal. 

Tar ni sommarlov nu?
– Nej absolut inte, med start redan nu i helgen öppnar KING KONG för både fredagar och lördagar samt att vi nästa helg även arrangerar en PINK fest ute på Colosseum som vi ser väldigt mycket fram emot.  Utöver det så är Erik, jag och Bernhard väldigt upptagna med produktionen av scenshowen i Pride park för lördagen och vår stora Pride Cirkus och likaså den stora kryssningen i september… Så något sommarlov blir det verkligen inte. 

Det tisslas och tasslas om att ni kommer tillbaks med nytt koncept på ny plats… vad kan ni berätta idag?
– Vi har givetvis nya och väldigt spännande planer på gång men det är allt för osäkert just nu för att jag ska kunna släppa några mer detaljer. Men det kommer ni snart att få höra mer om förutsatt att våra planer går i lås. 

Så fredag alltså: Tank som utlovar överraskningar under Kristi Himmelsfärd och KingKong som öppnar upp fredagar under sommaren. Och såklart Mälarpaviljongen, Torget, Side Track, Bitter Pills, Secret Garden och Urban Deli som samlar massa queers speciellt vid Nytorget.

Lördag är det dessutom säsongsavslutning för Klubb Hångel. Aida & Nicole, Hanna Hellström, Alice Nordwall och Hångelgänget skapar en flirtig, sockersöt och festglad klubb på Södra Bar, Södra teatern.

Säsongsavslutning är det även i Umeå, där Take Queer som kvällen till ära har Jazzmaster J och Frida Selander som artister.

I Malmö gäller BeeBar och Red Shoe som förfestarhäng. Lördag är det Club Unique (som ännu inte presenterat lördagsprogrammet) och så Wonk som denna lördag har besök Ru Paul-stjärnan Katya som du kunde se i säsong 7 och All Stars 2. Földes är DJ och Robin värd medan Niki Banana sköter Karaoken. SLM Mlamö har klubbkväll på lördag för medlemmar och temakväll fredag, FF.

Sista fredagen i månaden betyder att Club Queer samlar sina skaror på Avenyn. Makalösa Duo Raw har show. På BeeBar är det DJ Zocky som spelar lördag kväll och på Gretas kör Dragkväll fredag och på lördag är det final i vårens Drag Idol-tävling där tre tävlande nu återstår: Linda Gold, Holly Chór eve O raddam och Lola Lidl. Dessutom uppträder London-gruppen Spice Drag.