Vi startar såklart festtipsandet i Göteborg där West Pride pågår för fullt och från ikväll inte kommer ruggas av regn och kyla! I Pride Park är det Gretas som styr i kväll. Drag, drag och härlig burlesque. Dessutom harSLM Göteborg ett fetischmingel som uppvärmning inför lördagens West Coast in Leather-fest på Haket med K-Paxian som DJ.

Fredag efter parken drar sig de som aldrig får nog såklart vidare till just Gretas där festen fortsätter till 05. De mer revolutionärt lagda med försmak för vouge hamnar istället på Världskulturmuseet där The Revolution Ball med undertiteln Fashion not Fascism. Det blir tävling i nio kategorier med hårda domare från USA och hela entrén går till gruppen Black Coffee i Göteborg.

På BeeBar har det varit fest hela veckan och fredag + lördag kväll är det DeeJay Bitter & DJ Micke Hjernestam som sköter musiken. Bon Bon Bra blir platsen för ”The Lesbian Take Over”-partyt som är öppen för alla kön. L-Wordstjärnan Daniela Sea är DJ liksom arrangerande Gunn Lundemo, WP Crew, Hindocha och Kat.

På Henriksberg är det, numera traditionellt, fest med Safety Dance och transföreningen (numera närmast kungliga) FPES. På scen electro och popkillarna i 047 och Niclas Blyh ifrån Beatbox bakom musikmaskinen.

Hem och sussa får paraden är på lördag i år. 14.00 säger SMHI att det blir strålande sol!

Länk till listan över fredagens fester på West Pride

Lördag efter paraden blir det soligt häng i Regnbågsparken. Därefter hem och piffa. Gretas har öppet till 05, BeeBar fortsätter festen och påHaket, som nämnts ovan, samlas läderbögarna till årets stora fest! Hej hörrni grabbar! Dans, festa och röj järnet så hyllar ni Kaj Heino på precis det sätt han skulle ha önskat!

Rambsy/Fisherström fixade förra året Phesten i Stadsteaterns Foajébar. I år gör de om bravuren. Liveartister, Stand-Up, Livepod och dragshow. You name it!

Om fredagen gick i vouge-anda så är det Tropical-Karneval som gäller lördag natt. S.A.K på Kungsportsplatsen 23-03 gäller för ”Wish You Were Queer”-festen och flip flop välkomnas som fotbeklädnad!

Malmöklubben Wonk för gästspel i år igen under West Pride. Push är platsen, Tranzmission på scen, Dj Zocky spelar och Robin Kullman är värd.

Länk till listan över lördagens fester på West Pride

 

Men allt är alltså inte Västkust som glimmar! Tro det eller ej.
I Stockholm inleder Håkan Hellström fredag kväll den första av två utsålda konserter på Stadion. Lite längre bort i änden av Valhallavägen är det Summerburst som flyttat från GBG till STHLM. Partysuget folk i stan alltså! Och klart bra med sälta i utbudet.

Tips från gaycoachen: På fredag och lördag gäller KingKong på Mariatorget eller Tank på Kungsgatan. Barhäng före/efter är Bitter Pills, Side Track, Secret Garden med grannkrogen After (till 03), Mälarpaviljongen och Torget. SLM har baröppet men glöm inte att du måste föranmäla dig!
På lördag har Moxy sin stora juni-fest! Biljetter fixar du med fördel i förköp via QX Shop. Två dansgolv; uppe dj Pam/Emma Broomé och Trio med Vulva. Nedervåningen Dj Mandi och Anna Ungh och så Fride som har hemmaadress Stockholm/Oslo.
Clean Cocktail Club har öppnat hela Mr French för att få plats med alla Summerburstande queers. Laguppställning på DJ-fronten: Marcus Ullmarker, Pamela, Gretchen, David Amberton och Leo b. Glöm nu för fanken inte att arrangerande Navid Kabiri precis fyllt 40 och är värd puss och en liten extra present.
På läderklubben SLM är det Dj Geoff som ser till att läderfolket rör på sig!

Och för alla sköna i Skåne är det såklart Pågatåget eller andra snälltåg till Malmö som gäller. BeeBar eller Red Shoe, bara att välja förhäng. SLM Malmö har underklädesfest för killar på fredag och klubbkväll lördag. På Wonk, som trots gästspel i Göteborg, såklart håller ställningarna i Malmö, är det Dj Földes som spelar.