På fredag gäller det att vara extra fin då klubben LIQ har premiär i sina nya lokaler i legendariska partykvarteren kring Stureplan. På The Office, där tidigare flera gay-fester arrangerats, öppnas portarna vid 23.00.
DE tre arrangörerna av LIQ, Sofia Kärnestam, Andreas Karlsson och Fredrik Wallberg berättar om sin klubbsatsning som de nu känner har hittat rätt partyplats:
”I början av året föddes iden att erbjuda Stockholms gayvärld något utöver det vanliga. Det finns givetvis några på guldkorn i klubbvärlden men inte i närheten av tillräckligt. Med en stark vision att skapa någonting unikt, en plats där tiden står still och alla kan komma precis som de är och känna sig välkomna, skapades LIQ Stockholm.”

På The Office kommer LIQ Stockholm hålla till en gång i månaden och under Prideveckan teamar de ihop sig med StandOUT Travel och gör Poolfester på Clarion Signs tak och en extrafest den 3 augusti.

Men nu alltså premiär fredag kväll på The Office där husdrugor är  Miss Diva Delicious och Miss De Vil och DJ blir Erixo.

Nytt är även Secret Garden öppnar sin källare Bunkr. Klockan 23.00 öppnas de magiska ståldörrarna ner till de medeltida valven. En klubbdel som beskrivs som ”Secret Gardens” broder.  Potential att bli ett härligt häng för lite ruff-sökande gay+ folk helt enkelt! Barer och mingel och säkert nån spontandans här och var. Så i kvarteret har nu alltså Secret, After och nattklubben Bunkr teamat ihop sig till ett smått gigantiskt hbtq-kluster.

För att få en försmak på gayklubbandet de luxe är det klokt att på lördag ta sig till Mälarpaviljongen.  På kvällen blir det Nadja’s Amatördrag-tävling med After Darks Dennis och Conny i juryn. Alla som vill delta i tävlingen är välkomna, hälsar Navid Kabiri som arrangerar men just denna kväll kommer vara osynlig. DJ är Marcus Ullmarker och såklart kommer det finnas skumpa och biljettförsäljning till Claen-festerna. Exakt tid…? Nja… Varje afton vid 20.00 sker en närmast mirakulös förvandling av Mälarpaviljongen. Dag-publiken (vår = After Workfolket) försvinner och över bryggan ut mot pråmarna skrider den ena nyduschade herren efter den andre för att likt Askungen få vara med på ännu en bal (vad som händer klockan midnatt talar vi inte om, men en dusch kan hjälpa upp några av herrarna!). Så svaret på frågan: Klockan 20 är det klokt att vara på plats.

Men lyssna nu på detta: Amatördraget styrs med järnhand av legendariskt bestämda Leo b. Hon instruerar följande: ”Sätt på dig en peruk eller bara högklackat eller smeta ut gammalt läppstift på ditt tryne och kom ner och tävla om riktigt fina priser.
Om juryn lägger hon till: ”Dennis och Conny är riktigt sura för att de inte får vara i drag denna kväll, så se upp för bittra kommentarer.
Och så ger hon följande instruktion: ”Anmäl dig till tävlingen senast kl: 20.00 till Nadjas urbittra assistent Leo B på plats.

Och efter denna svalkande afton gör de piggaste klokt i att torka av sig sminket, dra på jock’s och HarnessBH och ta sig ner till den magiska Nur Männer-klubben! Det är fest nummer tre som fått temat ”Pre Pride Party”.  Det luktar Berlin lång väg. Det är ärligt talat helt magiskt kul att stan har fått ett (av många numera) vattenhål för nattfestsugna gaykillar. DJ:uppställningen är imponerande:  Dj City, Pjotr, Gordo, Tony Lundström & Victor Ahlén. Billigare om du fixar förköpsbiljett såklart eller är medlem hos Bronx. Öppnar 23 och håller på tills du somnar. Bastun är uppvärmd.

Söndag är det så självklart dags för Patricia som kör stenhårt kommande Pridevecka. Deras vanliga söndagar såklart, och deras traditionella skumparty på torsdag. Dessutom på måndag har klubben Fist hittat sin plats på Fjolljollen och på tisdag har Stockholm Pride en stor fest för sina volontärer och vänner. Onsdag är det Moxy som har fest och så avslutas allt söndagen den 6 augusti med en hejdundrade fest med punkt.

Trodde ni detta var slutet å denna PrePride-helgens feta festutbud? Svar nej!
Älskade KingKong är ju såklart igång. Fredag PrePride special med Per QX och Martin Blix. Lördag med Makkan och Ronny Larsson. Gratis innan midnatt och hörrni, KingKong ligger inte direkt på latsidan den kommande veckan. Förutom fester i källaren på Mariatorget onsdag, torsdag, fredag och lördag fixar de även i år sin Circus-fest på lördag natt i heta Slakthusområdet och lokalen Kraken. Förköpsbiljetter här!
Men innan dess har stått för den stora Paradfesten i PridePark på lördagen.  Så ett tips: Ring inte till Erik eller Peter på söndagsmorgonen. Eller för den delen veckan efter Pride. De behöver sussa lite då.

SLM satsar även de traditionsenligt stenhårt på Prideveckan. Det blir extra-pub måndag kväll, Öppet hus mixat på onsdag, Öppet hus för män på torsdag, medlemsklubb på fredag och striktare Berlin-party på lördag avslutar med naked på söndag.
Nu i helgen är det fredagspub och det är Daniel Ohlsson som spelar på lördag som har temat Blackout Night. Klok är du om du redan nu anmäler att du tänker komma till klubben. Föranmälan krävs (förutom till öppna hus) för att komma in om du inte redan har giltigt medlemskort. Här anmäler du dig.

PrePride-stämning såklart på SideTrack och Torget, på Bitter Pills och på Urban Deli!

Klubb och fest i helgen

Bar och restaurang i helgen

Hela festschemat under Prideveckan i Stockholm