Helgen bjuder, som vi tidigare berättat, på en klubbpremiär. Guldrummet i Navid Kabiris regi är Berns och Stureplansgruppens bidrag till att göra Stockholm till en glimrande regnbågsboll! Och med Guldrummets satsning på Barcelona-sound medan Backdoor med klubben Koxбox kör på Berlin-sound á la Berghain är det upplagt för en grundkurs i Europas musikgeografi!

Lördag blir därmed en kväll med totalt sex gayhak som håller öppet till minst 02 på natten. Här kommer listan, bara att välja och vraka!

 • Härliga SLM öppnar klockan 22.00 och stänger 02. I helgen är det vanliga kvällar vilket innebär bar fredag och på lördag Fetish-kväll med dansgolvet igång. DJ har ännu inte meddelats.
 • Runt hörnet från SLM ute på Mariatorget till ligger KingKong som öppnar vid 23 och stänger 03. Entrén är 140 kronor och väl nere i Guldapans lokaler så spelar Ronny Eurovision och Gayhits längst in medan Makkan spelar 80-tal fram till 2000-tals RnB och vocal house.
 • På väg mot City passerar du Secret Garden som tillsammans med grannkorgen After håller öppet hela dagen fram till 03 på natten. Ingen entré, uteservering med värme och DJ-bås i bägge restaurangerna. Dessutom nya källaravdelningen Bunkr.
 • Vid Stureplan ligger LIQ Stockholm som öppnar 23 och håller öppet till 05. Ju tidigare du infinner dig ju billigare entré. 50 kr 23.30-01, därefter 100 kr fram till 02 och är du nedrans sen så kostar det 150 kr. Just lördag är det Miss de Vil som spelar på övervåningen som öppnar upp efter midnatt och på gatuplan delar Kalle Who och Molle Moltas på lördagsnattens spelning.
 • Guldrummet öppnar alltså på lördag i legendariska Berns salonger. En plats där August Strindberg spenderade sina absint-töckniga nätter förrförra sekelskiftet. Nu är det inte Absint som gäller när det festas så töcknet är mer inriktat på att få fart på benen till härlig dans (obs menar nu alltså vin, öl och en och annan drink). Klubben håller öppet en gång i månaden och som öppningsakter har Dj Pamela följt av den spanska DJn Enrico Arghentini som står bakom Black Room i Barcelona och utses till en av landets mest kända DJs. Leo b är Guldrummets värdinna som håller stämningen på topp och dessutom kan de som skall till Guldrummet även ha tillgång till resten av Berns med alla de olika dansgolven. Namnet Guldrummet kommer från den driftige Navids tidigare satsning 2009 då klubben höll till på Ambassadeur. Ärligt talat så funkar Berns bättre som lokal för en klubb med det namnet. Öppet 23-04 (inom parentes 05, vilket nog kan stretchas till om stämningen är hög). Entré 200 kr som betalas i dörren. Inget förköp alltså.
 • Om vi kan kalla Guldrummet för Sveriges svar på Barcelona-klubbscenen så är lördagskvällar på Club Backdoor stans svar på Berlin-klubbscenen. Det understryks så tydligt denna lördag då Koxбox för andra gången står värd för Backdoors lördag. Influgen DJ är Massimiliano Pagliara vars hemmaklubb är just Panorama bar högst upp i Berghains hus. Massimiliano har som namnet antyder italienska rötter och ligger hos Berghain-skivbolaget Ostgut Ton.  Koxбox själva bidrar med sina egna techno-ekvilibrister och Backdoor håller öppet 23-05 med pristrappan 100 kr fram till midnatt, 150 midnatt-01 och är du nattsuddarekostar det 200 kr.
 • Sugen att gå ut redan på fredag! Då gäller följande:

 • Bar på SLM, Secret Garden till 03, LIQ Stockholm vid Stureplan har Emil Ramos på övervåningen och på gatuplanet Alex Linnerstam. På Backdoor huserar underbara klubben Hångel som kommunicerar med superfina och söta reklamaffischer i regnbågens färger och söta djur. Queer klubb när den är som bäst och en himla röra av härligt glad och kärleksfull musik! Kommer du innan midnatt är det gratis entré. DJ-listan ser ut så här: Galina och Regina Baltica, NEDA, Panica Tax och så Klubb Hångel själva såklart!
  Och underbara Bitter Pills (som med kommande vecka har gett sig den på att liva upp måndagar- mer info snart) och Side Track har såklart öppet för gaysen liksom Hjärtat på Torget som trots nedmonterat regnbågsskylt välkomnar alla inkluderat gaysen då alltså.
  Här är hela fredagslistan i GayMap

Sen är det söndag och då vet vi sedan snart urminnes tider att det är Söder Mälarstrand som gäller och ”Fjolljollen” Patricia!