Nu jäklar är det (äntligen) Köpenhamn som tar tonen igen! I alla fall om vi får tro Carsten Appel, som är marknadschefen på nya klubben Monastic, inte långt från Nørreports station. I ett 800 år gammalt kloster, som senare tid huserat en krog döpt till just Sankt Gertruds Kloster, öppnas ett partyparadis av Guds nåde med stort kalas nu på fredag.

I ett pressmeddelande markerar Appel att det är Europas ’Clubbing-tourists’ han vill åt! Nu skall Köpenhamn äntligen locka till sig de som likt en skock gäss tagit tåg efter tåg och flygplan efter flygplan till Berlin. Och vi på den här sidan bron kan inget annat är jubla över att partyt kommer så nära oss!
Monastic beskrivs som ett stort ”förlustelsepalats” där bögar, lesbiska, bisexuella och transpersoner kan samlas, dansa, äta och bli underhållna! Huset får plats med flera barer (vara en björnbar, ”Bearserk Cave”), två discoteksgolv, ”function rooms” som det går att gosa i och i november blir en restaurang klar med 60 platser, Neil Cameron som chefskock och Gudberg Hafstein som restaurangchef, liksom en cabaret-teater där såväl drag- och strip-shower som artistframträdanden bokas in. Ett nytt grepp är ”Gentlemen VIP-Club” där de som pungar ut med 5000 danska kronor i månaden kan dra sig tillbaks, njuta av god konjak och röka Havanna-cigarrer.

”En grund i Monastic-konceptet är att skapa en klubb och ett hus som i attityd, ljud och framtoning skall nå helt upp till de stora internationella klubbarna i utlandet”, skriver Appel och gänget bakom Monsastic i en inbjudan till morgondagens pressvisning. Och planerna stoppar inte vid detta. För går det som det är tänkt så kommer snart en wellness sauna och ett hotell att öppna i Monastic-huset.

Redan till Pride i Köpenhamn var det tänkt att Monastic skulle öppna, men byggnationer och tillstånd drog ut på tiden. Men efter pressvisningen är det så dags för stor galaöppning. På lördag är det ju dessutom passande att hålla en Halloween, eller ”Horror Night” i den del av verksamheten som döpts till Enigma-klubben. Övriga namn på verksamheterna är klubben Glow, McNeills Gastro Pub och Beyond

Som sagt. Avboka flyget till Berlin – nu är det Köpenhamn som skall bokas på! Och så hoppas vi att resten av gayhaken i byn klarar konkurrensen.