Medan det redan förar helgen startades med Halloweenfirande i Stockholm och Göteborg är det nu på lördag som Malmö drar på sig de där riktigt läskiga maskerna och bloddrypande yxorna i hårdplast. Wonk marknadsför denna natt med läskiga clowner och ”årets största fest”. Tre dansgolv, fyra barer och karaoke. Och ärligt skånska hbtq+-folk, det är rioligare när många har ansträngt sig för att se riktigt läskiga ut!

SLM i Malmö har Queerkväll på fredag och Club på lördag. Queerkväll innebär att det är öppet för alla kön och sexualiteter som har intresse för fetisch och bdsm. Club innebär att det är öppet för killar som är medlemmar i föreningen.

Kvällen inleds såklart på BeeBar!

Även i Göteborg håller Halloween, eller som det ju faktiskt är nu Alla Helgonahelg, i sig. Gretas frostätter med Halloween-helg nummer 2 med bägge dansgolven öppna till 03 på fredag och 05 på lördag. Kom ihåg att bästa kostym vinner pris. Ett annat tips: den 11 november är det Greats got Talent-tävling. Dags att sjunga upp sig alltså! Eller arbeta lite extra med andra färdigheter och fördelar du du har lust att visa upp!

På BeeBar är det Aron som spelar på lördag och även när det gäller Beebar är den 11 november ett datum att notera redan nu. Då är det drag-kväll under ledning av Tranzmission och Bebulah Leigh.

Vi har redan skrivit om några av helgens fester i Stockholm. Moxy har sin novemberfest och du hittar smidigt förköp i QX Shop. Guldrummet har sin andra kväll på Berns och galet underbara Secret Garden kör på med alla sina vansinnigheter i tre olika lokaler ovan och under jord hela helgen ut!

Så har vi då miraklet vid Globen! (Ja ja det är under Tele2, men det låter inte lika mirakulöst att säga). Fredag är det kompromisslös satsning på Hits och Eurovision från allsköns topplistor tolkat av muskulösa GoGo Boys – i värsta London-klubbs-anda! Dessutom en hyllning till den antågande vintern med snökanoner och confetti! Resident DJs är Andre 300 och Magic Mike. Och så kommer Miss Ingas Power Room att presenteras för massorna: PAU spelar och det kommer garanterat bli gala där inne.

På lördag så är det då dags för en mer berlinsk Abend på Backdoor. Balloween 2017 heter kvällen som samlat de bästa konstnärerna från technobastun, Paula Slav och VJ Olydia sammansatt av festfixaren Buckan. Kinky maskerad är det och det hela är även en premiär för ”B-klubben”. Dvs en av alla de klubbar som regelbundet piffar till Backdoor.

Det blir live med Dune och ett artistiskt stök av 90-taligt joggning-techno-bombardemang- Hjääälp.. är det ingen om kan hjälpa mig som Gardell brukar säga! Dj Nimrod, som vi senast kunde dansa till på Technobastuns fest ute på Nobleberget är på plats och förfinar förhoppningsvis technon. Dessutom klubb-legendariska Tommie XGert-Jan Van Nijenbrin och Tangela Live. Himla massa helt enkelt.

King Kong gjorde en klok rokad förr helgen och bytte plats på hits- och klubb-golven. Nu på lördag är det dags för en Dia de los Muertos-natt där Makkan, Alex Duvall och Inca spelar. Och Inca tar hand om det tredje golvet där det intill baren spelas RnB, Hip Hop och Reggaeton. King Kong har gratis innan midnatt och därefter kostar det 70 kronor.

LIQ Stockholm forsätter Halloween-firandet fredag och lördag och på söndag deltar LIQs egen Dj Molle Engvall i Café Operas DJ Challenge. Ni som vill heja på kommer till LIQ vid 18 och går sedan i värsta gayparaden till Café Opera vid 22.

SLM Stockholm har DJ på lördag och glöm inte att om du inte är medlem så behöver du via deras hemsida ansöka om medlemskap innan du tar dig dit! Och så ljuva söndag då där Patricia öppnar redan 18 för matsugna och så pågår festen till 05 på morgonen.

Förfest, middag på Bitter Pills, Side Track, Whippet, Urban eller nån av de andra mixade barer och restauranger som listas i GayMap!

Sist men inte minst för de norröver: I Umeå har Tek Queer sin mpnadsfest med Frida Selander och Dj Lenny. Plats är Droskan!