Om ni inte helt hängt med så är alltså den toklyckade satsningen Club Backdoor inte ett och detsamma varje helg. Martin Johanssons klubbtänk har han tagit med från sin tid på Södra Teatern vilket innebär att öppna lokalerna för en radda olika klubbfixare med lika många musk och attityd-stilar. Så det gäller att hänga med i svängarna nu ni gays av alla kön och sexualiteter!

Ikväll, fredag den 10 november, så har en av stans riktiga klubbrävar fått dra i tåtarna. Knappt torr efter förra helgens svettiga klubbande á la Barcelona- swing på Berns, är det discomusiken som står i centrum med det som blir månadsklubben ”Disco Cupkake”. Gretchen och Leo b är de som styr upp discodansen medan Dj Pamela spelar i Miss Ingas Powder Room. Just detta rum är alltså den nya versionen av det gamla backroomet som efter påpekande från högre makter fått tända upp lyset så att alla händer hålls på täcket enligt svensk tråkstandard. Ja, ja så kan det gå. Men inget tönt som inte har något gott med sig: Succén med Backdoor har gjort att powder-rummet kommer expandera så att det blir två större permanenta dansgolv. Öppet 23-05.

Lördag är det så dags för andra gången med Gay Beach Party. Svenskarna CJ Scott och André Taylor levererar svängiga och varma housetoner. Just sådana där toner en älskar att vagga till på nån strand på Ibiza med en iskall öl i handen. Ni fattar! Och så ni vet vad ni kan vänta er och för er som inte kan komma till Backdoors lördagsfest men ändå älskar att dansa så länkar jag in lite spellistor från solpojkarna!

 

King Kong gör kanske en av sina absolut viktigaste insatser denna månad! Movember-kampanjen samlar in pengar till forskning kring och stöd till drabbade av prostatacancer. Så en festnatt vid Mariatorget innebär dessutom en bidrag till en bra sak!
Tre dansgolv, där Eurovision, Mello och Hits numera är det stora och denna lördag leds av Alex Duwall, Inca sköter lilla dansgolvet med Hip Hop och Reggeaton och inne vid tjottorna är det house som numera spelas i regi av Glute.

På lördag är det stödfest för en app som riktar sig till lesbiska. Överraskningar utlovas och hemmakänsla. Läderkillar hänger såklart på SLM där det fredag är tema Full Frontal medan lördagen har discot igång med Dj Facundo och det är fetisch-dresscode som gäller. Obs ingen kommer in utan att vara medlem eller ha ansökt om medlemskap via webben.

Inte sugen på att festa hela natten? Häng på Secret Garden, Bitter Pills, Side Track… testa käket på Hjärtat på Torget, mingla med flator och andar queer på Urban Deli eller flöjta runt i GayMaps listning av gaynsnälla barer och restauranger. Du får kul!

På BeeBar i Göteborg är det Drag som gäller denna helg! Orka att kryssa mellan Miss Fluffy och BeLinda medan Bebulah Leigh och Cherry Wilder spinner skivor. Så tokhärligt! Missa inte att Gretas har nerräkningsfester inför kommande 20-årsjubileum!