Inte helt förvånande är Club Backdoor och Technobastun nu nominerade till Nöjesguidens Stockholmspris. Ord som ”nyskapande” och ”internationella influenser” väger tungt när de balla Stockholm skall välja hetast av det heta. Och visst stämmer det att Technobastum var nyskapande att saunan Bronx släppte in technoklubbar som körde typ dygnet runt och där gästerna fick skriva på försäkran om att respektera varandra och att ett nej är ett nej – månader innan #meetoo-kampanjen!

Technobastun fick slå igen en söndagsmorgon då ganska många för mycket befann sig i lokalen samtidigt. Brandmyndigheten tyckte det blev lite mycket där… Men idén lever kvar, klart inspirerade av Berlinska klubben Herresauna. Till skillnad från i Berlinska bögklubben så är dock Technobastun glatt mixad vad gäller kön och sexualitet. Kul fest blev det på Nobelberget. Mer kommer till Nyår!

Club Backdoor firar såklart nomineringen med ett bubblande glas True Colours Cava (ja, precis, de säljer cavan som ger lite slantar till Regnbågsfonden!). Magiskt från start där de fattat att även gays numera kan röra sig utanför tullarna! Den yviga inledningen med backroom och porrshow har tyglats av myndigheterna så numera är det powder-room (som snart blir nytt stort dansgolv) och gull som utövas med kläderna på!

Men klubbens ambition att profilera upp fredagar som glimrande pop- disco- och hits-natt och lördagar tyngre och kåtare techno/house av berlinska mått har tveklöst slagit an rätt ton. Denna helg är inget undantag. Fredag var det ännu en 90-talsklubb i regi av Anders Olsson med Basic Element på scen.

Och ikväll lördag är det åter en magisk technonatt uppstyrd av Eretcus-gänget. Lyssna på närmast magiska Dimi Angélis.

Och lyssna på underskönt fina Benjamin Mull

För att inte tala om Kliin som är en av själarna och hjärnorna bakom den nya gaya klubboomen i Stockholm. Hjälte!

Så inte konstigt att Club Backdoor med Martin Johansson, Kim Högstedt och Jesper Ahlbom som knypplerskor blir nominerade som bästa klubb! Ett litet i all vänlighet varningens ord bara: Det är livsfarligt för en gayklubb att hyllas i straight media! Det tar inte många helger innan våra ställen därefter överfylls av open minded people och vips var sagan slut. Så nu när Backdoor och mer undergroundinriktade Technobastun höjs till skyarna kan det vara idé att ta inspiration av Berghains dörrvakter och dörrpolicy för att ställena skall leva vidare!

Men fan grabbs av alla kön – njut av hyllningarna nu! Och vi gäster av alla sexualiteter, nu fan skall det festas!