Låt oss sammanfatta med ett enkelt konstaterande.Detta nyår kommer att gå till historien som en av de mest party-packade i Stockholms historia! Alla håller öppet helt enkelt.

Vi börjar med årets stora succé: Club Backdoor som inför ett nytt partybegrepp och dessutom firar att de nominerats till QX GayGala. Nyårsvaka både fredag och lördag och tacket till gästerna som nominerat dem är att det är fri entré bägge nätterna. Fredag ”Hit Mania” med Emil Hagelin och lördag är det B2B-spelning mellan Dj Majkel, kvällen till ära döpt till La Dolce Koko vs Twink. Bägge residenta på klubben mmmmm som tidigare höll till i samma environger som dagens bakdörr. Typ bästa uppvärmningen inför självaste Sylvesternatten.

Det numera Kinaägda gaycommunityt (jo det är sant! Vem vet, snart kanske nån Saudi-prins köper in sig) Grindr har i fem år festat med en världsturné och nu har de nått världens ände! Stockholm! Sista festen med Grindr sköts av Stockholms klubbguru Navid Kabiri. Till sin hjälp har han Circuit-DJn Erez Ben Ishay från Israel som backas upp av Daniel Olsson, Leo B och Zak Ben. Platsen för fredagens tveklöst riktigt unika fest blir Berns källare! En riktigt cool förfest till söndagens Nyårsbaluns på Operaterrassen. På med ES-linnet!

KingKong arrangerar sin Nyårsfest på lördag då de tre dansgolven i källaren vid Mariatorget styrs upp av Per QX, Christer Broman och Alex Duwall. Gratis innan midnatt är det, men glöm inte att klubben samlar in pengar till Läkare mot Aids forskningsfond, så avvara nån slant även om du snikar in tidigare.

Backdoor har alltså öppet tre dagar på raken denna helg. Grand Finale är såklart själva Nyårsafton då stockholmske tung-DJn Kornél Kovács är uppbokad för en 4-timmarsspelning. Även Jacob Julian spelar i stora rummet och inne i The Hole är det Tilde Fröling och Tommie X som delar på mixerbordet. Självaste klubbgudinnan Miss Inga är denna natt värdinna. Öppnar vid midnatt men vill du se alla fyrverkerier är det bäst att trilla in strax innan 01.

Är du frussen, trots rådande Midsommarvärme, så kan Clean och Navid Kabiris nyårsfest vara ett bra tillhåll då det dundrar och blixtrar vid tolvslaget. Festen hålls på Operaterrassen med bra utsikt över allt glitter. Natten inleds 23 och slutar först 05 där det blir gamla trygga partygodingar som sköter kalaset: Leo B liksom Gretchen fixar schlager pop och glamgolvet medan Daniel Olsson tar hand om klubbmusiken på ”golv 2”. Miss Nadja är såklart värdinna och Admira Thunderpussy leder champagneskålen vid midnatt.  Förköpen är slut men vi kan skvallra att det är riktigt många utländska gäster som fixat förköp. Biljetter finns i dörren kom dock i tid! Världens ände lockar uppenbarligen både när och fjärran partykungar. Kanske dags att inse att stan har hett partyrykte! Tacka inte minst Navid för det.

SLM har traditionsenligt öppet på Nyårsafton och har house-gurun Geoff som DJ. Vill du festa hela helgen i läder så är det bara att köra på. Fredag bar, lördag fetischnatt med DJ Carl Lindberg och så söndagsnatten där klubben dessutom valt att lätta på klädreglerna. Så även om du varit på en frackmiddag eller Hawaii-kalas så är du välkommen, bara du är medlem eller ansökt om medlemskap innan du går ner i katakomberna.

Nyårsaftonsöppet är det även på Secret Garden som startar sitt firande med en nyårssupé vid klockan 19.00. Fyrverkerierna kan du se från uteserveringen (som sagt det är Midsommarvärme i stan), och fri entré för alla fram till 22.00.

Nyårsfesten i Göteborg startar såklart redan fredag kväll med Queer. Grand finale på 2017 med DJ Kat, DJ Belubah Leigh och i övre baren Transzmission som underhåller. På stora scenen är det förutom GoGo-killar även ett uppträdande av landets tveklöst hetaste Dragkonstnärer: The Villbergs (Duo Raw). Killarna bakom The Villbergs gör just nu karriär internationellt med sin klädkollektion som har alla möjligheter att bli en riktigt succé: Se bara deras ”minikollektion” CCC.

Nyår är det självklart även på underbara BeeBar och 20-årsfirande Gretas. BeeBar har en ”gott slut”-fest på lördag med partymusik så det skvätter om vinglasen och Nyårsafton inleds festandet med en nyårssupé (endast förköp) och så slås portarna upp för alla vid 22.30 då Deejay Bitter är musikleverantör.

Gretas firar av och in åren med start redan fredag kväll. Fierce Friday styrs upp av Linda Gold och som också är fén bakom Drag Idol-tävlingarna som på lördag har sin tredje uttagning tillika Återförening av gamla och nya stjärnor. På Nyårsafton öppnas portarna vid 22. Kom i tid uppmanas vi för att slippa köandet och musik sköts på golv 1 av Mia och på golv 2 av Oscar D’ Vine.

Magiska The Villbergs anländer till Malmö på Nyårsafton för att skapa dramagala på Wonks nyårsfest. Klubben firar dessutom 16 år, bara det värt att höja glaset en extra gång för. Földes på huvudgolvet och Robin Kullman som fixar pop och schlager. Francesca såklart i karaoken. Öppnar 23.30 och det är fest till 05.

Även i Malmö har BeeBar nyårsöppet där nyårssupén dukas upp vid 19.00 och festen sedan pågår till 02 på natten.

Hos SLM är det Klubbkväll på lörfag och på söndag är det öppet för Nyårsfirande läderkillar. Även i Malmö kan de som varit på fester som inte kräver läder, gummi, uniform komma in utan att behöva släpa tunga ombytesbagen. Ingen dresscode alltså. Men det kan gå att vara kinky i gabardin!