Påsken är känd för två centrala företeelser i HBTIQA+samhället: Blåkulla och Berlin. Den exakta skillnaden kan vara svår att analysera, men medan Blåkulla huvudsakligen lockar flator av alla kön så drar läderbögarna helst till Berlin för att begå synd sådan svenska Folkhemmet aldrig ens kan fantisera om.

Men medan flickorna som drar till Blåkulla vet hur en libbsticka dras så är det med fullt allvar undertecknad säger till pojkarna på väg till Berlin: Ja, roa er, festa och röj runt. Men ta vara på er hälsa: inget endaste ligg kan vara så mycket värt att du drar på dig vidrig hepatit, syffe, hiv eller resistent gonne. Och, tror mig, det kryllar av sådana bakterier och virusar i Berlins härliga klumpehorshögar. Så röj runt boys, men tänk på hälsan – kön till Venhälsan är dessutom av tradition galet lång nästa vecka och vem har egentligen tid att hänga på SöS en hel eftermiddag? Kondom är fortfarande den enda lösningen för att du både kan ha tårtan och smaska i dig den!

De läderbögar som stannar hemma roar sig minst lika kungligt kondomklätt på SLM där onsdagspub, dagen efter tar kvinnor och transpersoner över med Wish Sailor-party. På fredag släcks hela klubben ner för en BlackOutNight, på lördag spelar Geoff Gains och på söndag är det Kent Bernhardsson som kör house. Så, ärligt, vem behöver Berlin?

Hela påsken är det dessutom Fetish Weekend i Stockholm. Det blir Fetish Fair fredag dag med försäljning och seminarier i Sensus lokaler på Söder, gratis entré och öppet för alla intresserade. På kvällen tar Norrköpingsbaserade Club Abzint över helgen med fest på Eventhuset i Hägersten. Förköp gäller. På lördag är det fetisch-gänget i Dekadance som har festen i Eventhuset och även dit är det förköp och det är enligt uppgifter slutsålt.

Och de som inte får pirr va gummi, lack och läder, eller drar iväg på äventyr utomsocknes? Visst finns det att göra även för er.
Secret Garden har alltid öppet och i helgen är det Påsk så det stänker. Exakta scheman för festinnehåll är inte publicerade ännu, men frampå 22 drar det igång varje kväll. På Side Track inleds påsken med Fun Now som Goes Goth och hos Bitter Pills är det onsdag kväll livekonsert med Tyler Jones.

Hos Club Backdoor är det bråda dagar just nu. Så här ser Påsk-schemat ut:
Torsdag 22-05: Erectus som har CJ Bolland, Dansband3000, Kliin, Oscar Leopold och i hålet Sotarn som DJs. Techno. Underground. Hedonism och Pure Dance. Bara lyss till Bollands spelning med Olivier Abbeloos från förra veckan.

Långfredagen är lite mix i år. Kristna påsken sörjer att Jesus dog (men han återuppstår redan på söndag så det är ok att festa lite i förväg) och judiska Pesach inleds med en Seder-middag till minne av uttåget ur Egypten. Värt att fira! Så hos Backdoor är det öppet för fest och det är fri entré fram till 01.30. Festen domderas med van, glimrande tillika grym hand av Leo b.

Lördag tar Klubb Hångel över bakdörren med en gladkaotisk blandning av Lotta Engberg och Diana Ross och devisen: ”Vi bidrar inte bara med fet musik och jämställdhet utan även med bra politik.”

Slutligen söndag är det Påskfest med Funny Bunny vars svenska karriär just startade denna återuppståndelsens dag. Två dansgolv: Techno med bland andra Setaoc Mass, Damien Eie och House med Axel Broman och Ty’sTyle med flera.

Lyssna på fina Broman:

På Södermalm regerar KingKong alla lördagar och så även denna påsk. Ru Paul visas från 21.30 och när musiken väl drar igång så är det Inca, Bernhard och Jonake som sköter musiken.

 

Slut på baksidan nu går vi över till fronten:

 

All glädje upplevs inte i självupptagna Stockholm! Det skall Gudarna och Göteborgarna veta!
Speciellt inte när Långfredag är sista fredagen i månaden! Så nu på fredag är det fest galore på Park Lane med Andreas Lundstedt som DJ i schlagerbaren. Zocky fixar stora golvet och värdinnor är Bebulah Leigh liksom Cherry Wilder.

Gretas styrs upp fredag natt till 03 på morgonen av Linda Gold med musik av T-West och Philip Oak. På lördag är det Drag Idol i sin fjärde upplaga 2018 och musiken kommer från Mias och Oscar D’Vines magiska fingrar.

Alla vårt älskade BeeBar har såklart påskriset uppvärmt. Öppet är det Skärtorsdag och Långfredag 11.30 till sent, påskafton storfest med Zocky som får houset att gunga. Påskdag 12-23 och annandagen 12-22.

I Malmö stormar det kring Pride. Hrm… sansa er. Vi från övriga landet VILL festa hos er 2021 (och massa gånger innan dess). Sabba inte det nu är ni bussiga. Fredspipa rökes med fördel hos BeeBar eller Wonk. SLMs lokaler har stängts för att fixa extra fin nödutgång. Hos Wonk är det Easter Party med Földes på husgolvet och Kullman på Pop-dito och Francesca i karaoken.