Alla vägar bär till Göteborg denna helg, eller för den delen till Luleå!

Parad på lördag i bägge städerna och därefter fester såklart.

I Göteborg är det förutom parken även BeeBar som är den officiella Pride-klubben och officiella nattklubben styrs upp av Gunn Lundemo på The Concept varje kväll med crescendots absolut topp på lördag natt.

Varje kväll fixar föreningen Homan orientaliska fester på Vasanova med Dj Tiam och samtal på såväl engelska och svenska som persiska och arabiska. Temafester är ju såklart även SLMs arrangemang som i år inleds med fetisch-mingel i Prideparken på fredag följt av mixad fest hos Sub Club vid Backa plan och så deras stora årliga Westcoast in Leather-fest på lördag natt för killar.

Gretas satsar med full kraft på helgen med Diana Wolff & Ella Elektra som Pride-värdinnor och så är det såklart fest i Bältespännarparken hela helgen! Bara ett tips räcker: Burlesque-galan på fredagen under ledning av helt fantastiska Admira Thunderpussy.

Programmet med festerna och alla seminarierna hittar du i såklart QX GayMap.

I Luleå är det Stadsparken som är centrum för Prideaktiviteterna och här får du förutom underhållning och häng info om vad som är på gång.

Festschemat är upplagt så att Klubb Chróma kör fredagen på Kaffelino och RFSL Luleå fixar avslutningsfesten efter paraden på Bistro Norrland!

Om ni inte är kloka nog att ta er till festerna i magiska Göteborg (där paradvädret blir perfekt med moln och 24 grader) eller Luleå (där paradvädret utlovar 22 grader och växlande molnighet… perfa det med!) så lockar Stockholm med en hångelfest på fredag kväll hos Backdoor. På lördag är det Guldrummet som firar in sommaren med hus-DJ-setet Zak Ben och  Phil Romano och så söta DJ-grabben på andra dansgolvet (DJ Pretty Boy alltså).

På lördag kväll har även RFSL Newcomers fest på Fylkingen vid Münchenbryggeriet. Dansa, festa, njut och ha kul samtidigt som du stöttar det fantastiska arbetet som Newcomers gör för och tillsammans med hbtq-personer som nyligen kommit till Sverige.

Reine värdar för KingKongs lördagsnatt med DJ-uppställningen Jonake (hiphop och reggeaton), Jonas Lindevik (disco/House) och Alex Duwall (eurovision och hits) och runt hörnet har SLM såklart öppet både fredag och lördag. Denna helg utan specialtema men glöm ändå inte att anmäla dig via deras hemsida innan du går ner (om du inte redan är medlem alltså).

Årets Gayställe enligt QX läsare, The Secret Garden, har inga specialarrangemang på helgerna, men massa hyss för sig ändå såklart! Öppet 11-03. Bara att checka in helt enkelt. Och checkar in gör du numera inte bara nere i Side Tracks mumsiga källare på Wollmar Yxkullsgatan, utan du kan hela dagen hänga på Swedenborgsgatan som är sommargata och vandra mellan Side Tracks regnbågsflagga upp till Morfar Ginkos.

Förresten om ni saknar älskade Bitter Pills så är det inte helt korkat att byta del av söder, ta 4:an till Skanstull och spana in Whippet Lab & Social Justice Club. Skön mat, super öl och perfekt på väg ner till underbart mixade gigantklubben Trädgården Under bron!

Och så… det utlovas 24 graders kvällstemperatur i Stockholm nu på lördag. Oh Boy – vilket vackert väder!… så… gissa vilket tips som kommer nu! Jo, just det Mälarpaviljongen där Vackraste och bästa DJ Pamela spela från 18 och tills ni tar er vidare i natten.