”Jag heter Leo.B och jag är fantastisk”. Leo.B satte ribban direkt när hon presenterade sig på den första Gay-A-Moja-Galan som anordnades på Backdoor under lördagskvällen och som leddes av henne själv och Backdoors klubbdrottning Miss Inga. En galakväll som kan ses som punkversionen av QX-galan. Det var dans på borden redan innan galan startat, shots och pizza från pizzakartonger, namnskyltar av post-it-lappar och VIP-bord med gratis sprit. Och ännu mer shots. Och så prisutdelningar i kategorier som Årets Power pussy, Årets kvinnliga fruit fly och Årets ho’bro.
Gay-A-Moja-Galan är en stökig och befriande flirt och drift med alla andra galor som finns, en gala som vill hylla hbtq-nattlivets hjältar och deras straighta vänner. Och med Leo.B vid micken går ingen säker och hon och Miss Inga levererar både skrattsalvor och svordomar om vartannat, och där manuset tappas bort redan i inledningen enligt konferenciererna själva, ”jag ser ändå inget på de här jävla manuslapparna”…
Det gör inget. Folk jublar och festar på.
Prisutdelare under kvällen är allt från Kleerup och Hanna Graaf, till Hammarbys fotbollsproffs och Lars Wallin. I början hålls inga tacktal, allt avverkas i 180, publiken shotar på och Miss Inga både sjunger och byter kläder. Henrik Johnsson och Tilde Fröling tar emot priser, Alexander Skarsgård som blir Årets ‘Kom ut nu’, hälsar från Vancouver på storbilds-tv och visar bröstvårtan till publikens jubel. Roy Fares lyckas få tag på en mick och säger tack för sitt pris som Årets mäktigaste och säger att man kan komma långt med lite smör och socker medan kompisen Navid blir Årets klubbis. Årets power pussy blev Ingmari Pagenkemper som sa att hon och hennes pussy har varit med om mycket men att hon inte visste att så många visste om det. 90-tals artisten Whigfield både uppträder själv och delar ut pris till Lena Ph som vinner pris för Årets dänga och kör Maria Magdalena.
Gay-A-Moja-Galan skulle pågå en timme, det blev två. Och efteråt vet vi knappt vad vi varit med om. Ett konfettifyllt kaos i en partypackad lokal med Leo.B och Miss Inga som två Patsy och Edina, som försöker hålla ordning i den högljudda klassen. Det går sådär. Och publiken festar på. Det är både högt i tak och under bältet. Det har mycket vilja och ett stort hjärta!
Grattis alla vinnare. Tack Leo.B och Miss Inga. Gay-A-Moja-Galan har kommit för att stanna.

Vi ses som ett år!