Äntligen. Vi säger på allvar Äntligen! Julefriden står för dörren och på fredag kommer Sankta Lucia att sprida ljus över våra tunga fjät i den mörka vinternatten. Gayklubbbarna, och de som hellre kallar sig queerklubbar, har en imponerande agenda nu i helgen.

Vi börjar med Fotografiska där Marcus Ullmarker som tillsammans med Imma Queen i Studion högst upp samlar vintertrötta till en Ho Ho Let it Snow och Luciafest på fredagskvällen. Öppet 21-01 med djup-elektronisk-hus-dansmusik. Lyssna:

Fredag natt fortsätter sedan festen Under Bron där kärleksnästet Bitter Pills (salig i åminnelse) arrangerar en fest för alla som vill vara sin egen Lucia. Lucia-performance och DJs till 04 på morgonen.

Har en inte slocknat efter det med huvudet fullt av stearin så bär festen ut till Solna och BRONX – Nya Bastun (Obs se till att registrera dig innan du bokar taxin!) där ett gäng psykedeliska Lucior kommer dansa fram som Syndiga delfinlucior, sjötärnor och stjärtgossar till 09 på morgonen.

Manuel Coby spelar på lördagens Guldrummet

Backdoor har inget program för fredagen publicerad när denna text skrivs, men på lördag firar Guldrummet och Navid Kabiri in denna finaste högtid på året med hjälp av Manuel Coby och Phil Romano, två lika befriande att kolla på som att lyssna till! Så orkar man inte dansa kan man ju alltid käka glosylt!
Miss Vanity arrangerar en Black Sankta Lucia show och såklart massa GoGo-grabbar som får agera stjärngossar.

Lördag är en av SLM Stockholms riktigt stora kvällar. Julbord och mixad fest för alla fetischister oavsett könstillhörighet och sexuell läggning. Det ni! Gemytligt enligt konstens alla regler! Julbord bokas och pågår framtill 22.00  då festen fortsätter för alla som vill!

Även lördag natt fortsätter festen för de som har spring i benen till 09.00 på söndagsmorgonen ute hos BRONX – Nya saunan i Solna. Och återigen, föranmälan krävs! Techno Absolut är rubriken.

Missa för guds skull inte att Leo.B. traditionsenligt arrangerar Luciatåg hos Urban Deli på Nytorget. 14.30 på lördag. Flera varv runt hela haket! Till tonerna av Elvis Presley och hans version av Santa Lucia från ”Viva las Vegas” Årets lusse-tåg med Lucia herself Miss Vanity , tärnorna ”de blida” Ebbe Harder och Henrik.J,Pridetomte 1 Ted Balkert  och Pridetomte 2  Christian Gerdes.

Söndag natt är det Patricia som gäller. Juligt, glatt och fest till 05! Hur orkar ni ungdomar?

Och så här. Varje dag, även Julafton, så har Secret Garden öppet till 03.00. Exakt vad som händer i Lucia-helgen är inte publicerat ännu men det går att gissa sig till att det kommer bli tomtar, pepparkaksgubbar, tärnor och lucior i en kaotiskt härlig blandning.

Ett annat ställe som redan tidigt december prunkar av julprydnader är älskade Side Track – Guds gåva till Stockholm! På lördag det självklara förfestarstället för SLM-gäster och säkerligen kommer den vackra barpersonalen att glittra ikapp med tomteblossen både fredag och lördag.

Här hittar du klubbarna i hela Stockholmsområdet i helgen.