På Alla Hjärtans Dag flödar sociala medier över av gulliga bilder på kärleksfulla par, söta katter och röda fina hjärtan. Vuxnas ögon glittrar lika sött som barnens på julafton!

Och gayklubbar av alla de slag hakar såklart på! Nå, nu finns ju inte direkt en uppsjö av klubbar i Sverige som exklusivt vänder sig till gaypubliken, men på Backdoor blir det Alla Hjärtans-party under ledning av Leo B. Hennes dragevent Wigstockholm har expanderat från att ”bara” göras under Pride till att bli en slags PopUp-festival. Ikväll fredag med just kärlekstema, eller Valentine. På scen står Miss Tobi, Becky och Årets Drag på QX GayGala 2020 Miss Vanity! Dessutom har de som önskat kunnat anmäla sig till att stå på scen och klart meddelar Leo B är att Qortia och Chris Williams visar sina ”dragkills”.

Rågsveds Krog som kör regnbågsonsdagar har en specialfest ikväll fredag på kärlekstema och detsamma gör även Hasselbacken på Djurgården där #SthlmDolls showar i á la burlesk under en alla hjärtans dag-middag och så kan en sova över i det fina hotellet efter dansen. Mys!

Secret Garden, vars trogna gäster ännu ett år röstade fram sitt favvohäng till Årets Ställe på QX GayGala har ännu inte gått ut med något Valentine-tema, men de kör hummer-AW med bubbel som alla fredagar och lär välkomna kärlekspar av alla varianter.

Lördag fortsätter Club Backdoors satsning Super Saturdays med att leverera techno/house-musik på hög nivå i kombo med Pop! Kornél Kovács står för techno de luxe tillsammans med Jonas Franzén  och Young Space Lovers VS Operation Playa i ett B2B-set. På pop-och schlagergolvet uppträder Dolly Style medan Linus är DJ.

Hör: Så väldigt fint!

Det finns ju som konstaterat inte så många klubbar i stan som fokuserar på regnbågsvärlden. Förutom ovan nämnd kärleksnästet Side Track och så stans stabila (tack vare enbart frivilligt engagerade), helt magiska SLM. Se för fan till att vårda de mötesplatser som finns! På onsdag, ni som är SLM-medlemmar, är det årsmöte. Var med på det mötet unga och gamla och engagera er i klubben så som t.ex Puppy-gänget gjort sedan i somras och gett klubben bra energi.

Krogar och ordningsvakter

Och så en reflektion över veckans berättelse om vakter som uppenbarligen inte hanterat en gäst på Club Backdoor på ett acceptabelt sätt. Berättelser om vakter som är aggressiva och har dålig attityd är alldeles för många. Det är lokalägarnas ansvar att inte bara skydda sig mot nitiska myndigheters paniska skräck för fest, utan först och främst se till att vakterna finns på plats för att skapa trevnad och hjälpa gästerna, inte att se dem som ett problem.  Vakter med dålig attityd skall bytas ut – direkt.
Och, kära politiker och myndigheter: ni är i högsta grad medansvariga till aggressivitet i nattlivet. Börja med att se klubbar och fest som en tillgång och inte som ett problem. Jag tycker de ansvariga politikerna på allvar skall se över hur regler är med om att skapa konflikter med nitiska krav på närmast polisiär övervakning av glada och festsugna dödar Sveriges klubbliv.
Personligen tappar jag direkt lusten när uniformerade vakter glider runt på en klubb och stirrar ut gäster för att hitta minsta tecken på möjligt regelbrott. Om nu SAS inte tror på någon speciellt Skandinaviskt så kan jag berätta att det är väldigt typiskt svenskt att med luthersk nit övervaka varje steg gäster på klubbar tar. Att vakter används för att övervaka gäster, inte skydda och vid behov hjälpa dem, är vad våra politiker och myndigheter medvetet kräver av arrangörer och klubbägare.

  1. Ta bort stöddiga vakter som inte fattar sitt uppdrag. Det finns så många enormt bra, trevliga och empatiska att anställa istället!
  2. Ta bort myndigheternas krav på uniformerade vakter som övervakar gäster, snokar runt i lokalen och skapar dålig stämning.
  3. Fatta nångång att det är inte farligt att ha kul! Det skall vara lika avslappnat att gå på klubb här hemma som i Berlin, Madrid, Köpenhamn eller London. Basta.
  4. Fight for The Right to Party!

Skellefteå

Apropå att kämpa för rätten att festa då pågår årets första Pridefestival för fullt i Skellefteå. Så gulligt att man dör att 500 ungdomar gick i årets första svenska Prideparad i Kåge. Orkar inte. I morgon parad i Skellefteå. På kvällen är det Pridefest på Scandic med Dj Pamela som spelar.

Göteborg och Malmö

Gretas fixar Valentine-festen i Göteborg. DJ Andy och DJ Oscar D’Vine spelar för alla älskande par och älskande in spe. På lördag uppträder Mangina Uniporn, ”en av de bäst sjungande dragqueenen”, Mr.Brazil och DJ Hedman. Bee Bar är per definition ett enda stort Valentine, men nu i helgen klappar hjärtan lite extra med Linus Lind som fredagskvällens DJ.

Red Shoe bar och strax intill klubben X, där Kornél Kovács spelade förra helgen, ser till att Malmö fortfarande har ett gayliv. SLM Malmö har inte öppet fredag denan helg, men i morgon blir det Cruising-natt för medlemmar!