En av de dagar på året då Stockholm invaderas av gay’s från Europas alla hörn är när svenska Melodifestivalen håller sin final. Så gissa att (de få) gayställen vi har i huvudstaden kommer krylla av schlagertokiga som kan vartenda svenskt bidrag i ESC  sedan Alice Babs i Hilversum 1958. Lovar.

Tack After Dark för det!

Det du Björkman – så skall en riktig schlagerfestival dras!

Vill du vara med på festligheterna 2020 så är fredag den helt rätta starten med Melodifestivalklubbens fest på Nalen.  Öppet til 04 och en radda ESC-artister från när och fjärran på scen. Mingel Martin som värd, Matthias Holmgren och Andrés Esteche som DJs.

Efter finalen på Friends Arena på lördag kväll är det Navid som tar över schlagerfanan med sin fest utnämnd till världens största Eurovision-fest! 1 400 gäster går in på Club Backdoor denna natt där DJ Leo B och Pretty Boy styr det största golvet med Mello-Eurovision och schlagerhits. Husmusik för er som inte orkar sjunga med en låt till blir det på ett något mindre golv där Dj Pamela och Sheik’s spelar.

På fredag har Backdoor inte schlagertema utan håller i efterfesten för hemkommande från Tallink Silja 90-talskryssning. På scen Basic Element och Magic Affair. Och Leo B är såklart med där också.

Givet för alla gästande är att ta sig förbi Secret Garden minst en gång denna helg. Schlagerparty 22-03 är det varje kväll fredag till lördag på temat Ompa lompa.

Eller häng med grabbarna av alla kön på Side Track där TV-apparaterna rullar under själva festivalen. Faktiskt mycket roligare att hänga där än sitta instängd framför TVn.

Även SLM lär ha lite extra folk så det har hörts viskas att en och annan schlagertok även har läderbrallor i beredskap! På fredag den lite speciella fetischen (?) ”Naked” och på lördag är det klubbkväll. Söndag, för de som orkar efter en helg av Melloyra och 8-marsdemonstrationer, kan vi tipsa om att SLM har Jock’s-kväll! Glöm bara inte (översätt till utländska gäster) om ni inte redan är medlemmar att anmäla er på hemsidan innan ni tar er till klubben!

Föredrar du att gå på party med byxorna på så har Patricia som alltid gaykväll på söndag – gissa att det är mycket schlager denna gång! Dessutom är det schlagerfest nu torsdag natt.

Och så är Internationella Kvinnodagen på söndag. Demonstrationer landet runt och massa evenemang. Vi tipsar om festen! Under Bron har öppnat upp för VAMP och för Kvinnohistoriska som samtidigt firar ett år. Live och DJs och en härlig mängd kvinnor.

Så är det läge att påminna alla: varannan vatten. Och, numera även; det är bara så att en går inte ut på krogen, på klubben eller till Friends Arena om en har varit på skidsemester i Italien eller andra riskområden för Coronaviruset. Eller om en har nån slags influensaliknande symptom. Punkt. Stanna för fanken hemma då människa!