Sverige har ännu inte infört samma regler som i Italien, Danmark och Norge, där krogar måste garantera 1 meters mellanrum mellan sina gäster för att ha öppet. Under onsdagen togs dock beslutet att sammankomster med fler än 500 personer förbjuds.

Moxy tog tidigare i veckan beslutet att ställ in sin planerade fest den 27 mars. QX har mailat frågor till övriga gayställen för att stämma av planering.  Största gayklubben Backdoor, håller öppet som vanligt i helgen och meddelar att entrépriset är 50 kr innan 00.30. ”Kom i tid” och ”håll god hygien” är budskapet liksom att du skall stanna hemma att om du är krasslig.

Till QX säger klubbchefen Martin Johansson att den inplanerade festen med Robin S liksom påskfesten med La Troja skjuts på framtiden.

Även SLM Stockholm som har den årliga Bastille-festen i helgen håller öppet. Obs riktigt strikt dresscode och är du inte redan medlem så måste du anmäla dig innan klockan 18 på deras hemsida.

Barer och restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö kör på enligt plan.

Oavsett allt så är det så här: Ingen myndighet eller regering kan stoppa smittspridning av ett virus och att gnälla på andra är fullständigt meningslöst.
Det handlar enbart om att du ser till att fatta att stanna hemma om du känner dig det minsta förkyld. Festa, hänga på bar eller krog kan du göra när du blir frisk helt enkelt.

Övriga råd från Krisinformation.se:

Allmänt förebyggande åtgärder mot smitta är: 

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögonen. Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten. Smittämnen fastnar lätt på händerna. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. Tvätta alltid händerna när du kommer hem eller när du kommer till ditt arbete efter att ha varit ute, före måltid, vid mathantering och efter ett toalettbesök.
  • Undvik kontakt med sjuka människor.
  • Är du själv sjuk – stanna hemma. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk. När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen.