Formellt bildades SLM Stockholm för ganska exakt 45 år sedan, den första helgen i maj 1975, hemma hos Stig som var en av grundarna. Till minne av detta hade klubben ursprungligen planerat en hel jubileumshelg nu under Valborg, men på grund av corona-restriktionerna fick man ändra sina planer.

– Vi har tittat på våra hur vänner i Köpenhamn gjorde när de hade ett nätbaserat för någon månad sedan, berättar Lars som är ordförande i SLM Stockholm.

Vad kommer att hända på er virtuella jubileumsfest?

– Vi är några som kommer att prata lite om klubbens historia, skära tårta och skåla med alla medlemmar som kopplar upp sig till vårt virtuella party. Vi skickar ut mer information och länk till alla våra helårsmedlemmar. Det här blir lite av ett experiment, men vi hoppas att många är pigga på att vara med. Vi har också uppmanat dem som känner för att ses mer fysiskt att boka bord och ansluta på Side Track.

Kan det hända att det blir lite flörtigt och ”dirty” även om det är ett webb-party?

– Vi som sänder kommer nog inte att bjuda på något sådant (skratt), men när SLM i Köpenhamn körde sitt event var det några som var lite mer vågade än andra… Det är därför vi inte går ut publikt och bjuder in till detta, utan nöjer oss med våra cirka 700 medlemmar. Vi har valt att ta det här ganska piano, mest för att markera för våra medlemmar att vi fortfarande lever trots att själva klubben är stängd tills vidare. Men vi planerar för ett större jubileumsfirande senare i år, eventuellt i samband med Baltic Battle.

– Jag vill också gärna tillägga att klubben i år, runt midsommar, dessutom firar 30 år på samma adress på Wollmar Yxkullsgatan.