Pandemin har slagit hårt mot Stockholm Leather Mens Club. Klubblokalerna på Wollmar Yxkullsgatan 18 i Stockholm har varit stängda sedan 25 mars. Efter förbud mot barservering i syfte att stoppa spridningen av coronaviruset, blev det omöjligt för klubben att hålla öppet.

Även om SLM-Stockholm inte har några anställda, innebär intäktsbortfallet från barserveringen, entréavgifter och uteblivna förnyeelser av medlemskap ett växande ekonomiskt problem. I veckan sändes ett mail ut till medlemmar där det påminns om att den ideella föreningen ”under åren byggt upp en bra ekonomi men detta avbrott tär på våra sparade reserver. Vi har gjort det vi kan för att skära ned på våra kostnaderna.”

Via Swish kan medlemmar stötta sin klubb och tiotusentals kronor har på några få dagar hittills flutit in. Klubben kommer även framöver att några dagar i månaden finnas på Side Track med en ”meeting point” så att de medlemmar som vill förnya sitt medlemskap kan göra det på plats och därmed stötta föreningen.

På Side Track blir det just en ”meeting point” ikväll som tidigt som klubbens andra digitala event hålls.  Det första  genomfördes tidigare i vår då klubben även firade sitt 45-årsjubileum. Vid det deltog ett 30-tal medlemmar som fanns på plats på Side Track och var inloggade hemifrån online. Inför kvällens digitala event skickas en länk ut till medlemmar så att de kan ansluta.

Eventet sammanfaller med nationaldagen så passa på att fira den på Side Track uppklädd i läder, gummi eller den fetisch du gillar!

Gänget som byggde i SLMs lokaler under första året klubben höll öppet på Wollmar Yxkullsgatan 1990.

Idag är det dessutom exakt 30 år sedan som SLM Stockholm fick tillgång till lokalerna på Wollmar Yxkullsgatan, strax intill Side Track. Här ovan en bild från bygg-killarna som fixade till lokalerna, bland anat genom det legendariska i att köpa loss två avställda pissmojar från staden och placera inne på klubben.