Även om många live-evenemang ställts in under Prideveckan i Stockholm så kan restaurangerna fortfarande hålla öppet. En av dessa som satsar extra under veckan är Mälarpaviljongen.
– Vi har under våren arbetat hårt med att minimera risken för spridning av Corona, säger Arto Winter. Vi har nu god erfarenhet för att arrangera en fungerande Pride-verksamhet under Coronasäkra former.
Så även i år blir det därmed en lång rad fester och musikuppträdanden på paviljongen under Stockholm Pride-veckan.
På söndagen den 26 juli inleds veckan med att Rainbow Gospel på scen vid 16.00. Sveriges enda regnbågsfärgade gospel-kör.
På tisdag är det så dags för galna Nadjas Drag Race. I år är det Mamma Eva som hjälper Nadja att hålla ordning på alla tävlande och det blir Dj Pamela som sköter musiken. Catwalk på scen för deltagande drugor, gästerna sitter och hurrar. Och framförallt, Mello-favoriten Dotter uppträder.
Onsdag är det ”Deep Disco Party” där Daniel Olsson och Bernhard ser till att de bästa discoklassikerna dundrar ut över Riddarfjärden. Och dagen efter så är det som Pride-traditionen bjuder Eurovision-fest.
– Cornona-säkert betyder att det är begränsat antal platser, förklarar Arto Winter för QX.
Det är, som reglerna är utformade, endast sittande gäster med 1 meters mellan sällskapen, så det är klokt att komma i tid för att få plats.
På fredagen är det så dags för klezmer-orkestern Sternfall med sångaren Nils Harning och gästartist att stå på scen i det samarbete Mälarpaviljongen haft med QX och Judisk Krönika sedan 2007.
– Det kommer vara knökat men jag kan tipsa om att det också går bra, och det är Corona-säkert, att komma till oss med båt och lyssna och se från sjösidan, tipsar Arto Winter som även berättar att i år så kommer livemusiken även att streamas live över nätet för alla som inte får plats på paviljongen.
Och apropå detta med sjösidan! På lördagen, då paraden skulle ha gått genom stan, så riggar Mälarpaviljongen upp sina storbildsskärmar för Stockholm Prides digitala parad-sändning.
– Vi samlas i tid för att 12.00 gemensamt lyssna till Kronprinsessans tal, säger han och berättar att högtalare även kommer vändas ut mot vattnet.
– Paraden har senaste åren gått längts Norr Mälarstrand och det är ju inte möjligt i år. Så vi tänkte att vi skapar en Coronasäker tradition med en sjöparad på Mälaren, där så många som möjligt i olika typer av farkoster deltar i regnbågens färger.
Så dags att vända rodret mot Mälaren och samlas i stora eller små båtar, prydda med regnbågsflaggor, proppade med mat och bubblande dryck för en parad där sällskapen garanterat håller 1 meters avstånd till varandra.
– Jag hoppas detta kan bli en årlig tradition där vi lyfter fram något av det finaste med den här staden, vattnet!
Dessutom blir paraden en koppling över till Södermalm där det planeras Coronasäkrade live-aktiviteter under Pride-veckan.
– Paraden blir till en Rainbow Bridge over the Troubled Water, formulerar sig Arto Winter poetiskt.
På lördagskvällen, efter att Dj Pamela spelat under hela eftermiddagen, tar Navid Kabiri och Clean Group över lördagsfesten med dj Marcus Ullmarker och dragstjärnorna Miss Vanity och Imaa Queen.
– Självklart ser vi fram emot att få samlas igen med våra klubbisar för att dansa och fira. Så fort detta är över så kommer vi att stå redo med våra internationella dj:s, artister och storslagna fester. Men nu är det fullt fokus på denna Coronasäkrade vecka, hälsar Navid Kabiri via QX.
Mälarpaviljongen Pride avslutas på söndagen med Icons och musikalartisten Malena Tuvung följt av Mamma Eva som dundrar ut en Pride Quiz.