Årets Ställe på QX Gaygala 2020, Secret Garden, kör öppet precis som vanligt under Prideveckan. Det betyder alla dagar 11.00 – 03.00, med lunch för 79 kr 11-16. Secret Garden har sedan länge en väl inarbetad rutin för hur man umgås i corona-tider och har personal som ser till att man blir bordsplacerad och får beställa därifrån.

– Redan i söndags märktes det av att det är en liten extra tillströmning, berättar Michael Kröger på Secret Garden.

Hur har ni tänkt inför Pride i år?
– Vi har ju arbetat in ett bra system sedan länge med bordsservering och seating. Det är ju en utmaning just nu, men vi piffar till lite extra, sprider värme och kärlek, och fokuserar som vanligt på hög service.

Hur har det varit att få gästerna att hålla avstånd?
– Lite mer personalkrävande, men vi har varit tuffa från början. Du får ett bord och där sitter man. Sen svajar omdömet ju mer alkohol det kommer in i bilden, och vid 00.30 då blir jag arga rektorn som har ett måttband i fickan. Men de flesta uppskattar det. Och de som inte uppskattar det, ja får vi leva med. Vi tar det här på allvar och vill fortsätta att skapa en säker miljö för oss och våra gäster.

Specialare:

Onsdag: Skagen toast och Cava 69 kr (fr 17.00)
Torsdag: Schlagertema, ”Räkisar” & Cava 69 kr (fr 17.00)
Fredag: Glittertema, Pridequiz där man kan vinna 1000 kr presentort på middag och dryck plus specialerbjudande  med halv hummer 69 kr och Cava 69 kr (fr 15.00).
Lördag: Aperol Spritz 90 kr, Pride-smörgåstårta 69 kr, Pridequiz med vinst på 1000 kr presentkort för middag och dryck. Och som en liten blink till svunna tiders partykvällar: Barbröstade killar i baren efter 22.00.