I helgen är det Melodifestivalsfinal och den stora parthelgen är ett faktum. Oavsett om man vill dränka sorgerna efter att ens favorit fallit, eller om man vill superfira efter att vi utsett en riktigt vass ESC-kandidat, så är det dags att planera helgens begivenheter. Så här ser det ut när regnbågsarrangörerna fixar fester i helgen!

MelFest Wknd Nalen (fredag & lördag)
Svenska Melodifestivalklubben OGAE Sweden samarbetar med Pink Pig Productions och Nalen under fredagen för en stor ESC/Mello-fest då favoriterna Dotter och Nanne Grönvall  uppträder.
Det gör även Anna Sahlene (trea i årets estniska uttagning), Malta-tvåan Aidan, och två av årets ESC-deltagare: Montenegros Vladana och tyske Malik. Värd för kvällen är Reine, som också bjuder på lite dragshow. Dj:s är Carro och Inca, och det blir bara ESC/Mello.

På lördagen blir det ännu en stor fest, Melfest WKND Main Party, efter finalen med artister som Magnus CarlssonAnton Ewald och årets estniska ESC-artist Stefan. Värd för kvällen är Reine och dessutom ansluter Brenda Mandlar & Miss Tobi för show i Mello/ESC-anda. Dj är Panica Tax, som kör Mello/ESC.

Worlds Biggest Eurovision After Party (lördag)
Den stora efterfesten är tillbaka på Backdoor under ledning av Clean Group. På stora golvet spelar Leo B och Linus, The Hole intas av John Stone, och värdar är Vanity Vain och Misty Bubble. På scenen står artisterna bakom de senaste årens stora Melloklassikerhit: Sarek med Zara & Jessica som självklart bränner av Genom eld och vatten. Och kanske inte bara en gång?

Schlagerkväll Amaranten (fredag)
Kvällen innan finalen blir det schlagerkväll baren Tap Room på Hotell Amaranten Kungsholmen. Anton Ewald och Ellen Benediktsson att uppträda och ”Mingel- Martin”, Martin Edlund, kommer att håll i en schlagerquiz tillsammans med Miss Petersson. Kvällen är gratis!

Bee Bar (fredag och lördag)
Been Linus Lind spelar både fredag och lördag och det blir Mello-musik i massor. På lördagen visas finalen i hela restaurangen, och direkt efter programmet så drar man igång med schlagers hela vägen fram till 03.00. ”Jag ser så mycket fram emot helgen och ska spela schlagers och alla finalbidragen till folk stupar!” hälsar Linus.

Secret Garden (lördag)
Den gaygalavinnande stället i Gamla Stan kör Mello på alla skärmar i lokalen, och kvällen till ära finns flera förbokningsbara alternativ som champagnebord för 4 personer (1500kr) och middag, lammracks med ett glas cava eller rött vin (250kr), och ja vegetariskt alternativ finns.

Gretas (lördag)
Sveriges äldsta gayklubb håller fanan högt och firar Mello-kvällen med extra mycket Mellohits. Dj är Dj Mia, ett bekant ansikte för alla Gretas-besökare.