Sommaren är på antågande så vad är då inte bättre tips än att testa nya simbyxorna när SLM Stockholm återkommer med en av sina mest poppis kalas. Både fredag och lördag är det ”PoolParty” och om du nu inte har badbrallor i läder (hrm… kanske inte så bra idé) eller gummi alt cammomönstrade så är det bara just badkläder som är helgen mini-klädregler. Öppet 22-03 båda kvällarna och det är DJs på plats för att förhöja stämningen!

Magiska After Dark som gjort stor succé hela våren på Vasateatern kör nu sin sista helg innan sommaruppehållet. Missa inte. Att njuta av After Dark ingår i det mest grundläggande en samtida regnbågsperson skall ha upplevt i sitt liv! Du beställer mat och show i ett paket och får en upplevelse utöver det vanliga. Stanna kvar och dansa loss till Leo B. som trollar till det vid skivspelarna. Missar du i helgen så startar de igen den 26 augusti.

Ni kanske noterat att klubben SoulTrain annonserat hela våren i QX. Mixat och bästa dansmusiken i en av stans nya helt tokigt härliga klubb/restaurang/barmiljö i Medborgarhusets Biblioteket på, just, Medborgarplatsen. Missar du själva SoulTrain så är det väl värt att ta dig till Biblioteket för att hänga med söderfolket!

Hera is Back! Mitt inne i city tar lesbiska klubben Hera över ett helt jäkla palats! Säkert festande med andra flator och queers. 2 dansgolv med Hip Hop, RnB och Dancehall.  Cherin Jumhas leder festerna som tillsammans med Moxy, Morfar Ginko-klubben EVE och Lesbisk Makt-festivalerna är med att göra Stockholm till det Mälardrottningens flatparadis det är menat att vara.

Secret Garden blev Årets Klubb vid QX-galan, framröstad av våra läsare. Kanske inte helt konstigt. Klubben, eller baren och restaurangen, håller öppet alla dagar året runt. Och samlar ett ungt gäng som sätter tonen för framtidens queera stad. Bara det att deras främsta kommunikationskanal är TikTok säger väl något! På måndag utannonseras karaokekväll men redan i helgen lär det bli glatt stök.

Något kvarter från Morfar Ginko ligger den mest långlivade gaybaren i Stockholm, Side Track. Inte konstigt att de hänger kvar. År efter år samlar det Söders alla Cupidos och när det som nu är sommar är det festhäng även på gatan (i alla fall till 22.00) där gaysen blandas med allt annat som rör sig i stadsdelen. Vad är Stockholm utan i alla fall en årsstabil Gaybar! Dessutom bra förhäng innan du strippar av dig i badbrallor och plumsar runt på SLM.

Är du danssugen så finns det två områden du skall hålla koll på. Under Bron/Trädgården vid Skanstull och så nån T-banestatsion till hela Slakthusområdet. Googla dig fram för att hitta vad som händer eller ta dig bara dit och häng. Queer, vänligt och fokus på att ha kul helt enkelt.

I Slakthusområdet ligger ju även stans enda 05-öppna gayklubb. Club Backdoor som i helgen har Hitsfredag med Leo B, Hank, Alban och värdinnorna Vanity Vain och Misty Bubble och LockerRoom-lördag där två dansgolv fixar Eurovision-toner av Mohamed Touzari och Fredo medan housegolvet sköts av Nassim Mehran och Pamela.

Sen är det bara att vila upp sig till söndagskvällen då Patricia inte bara premiäröppnar utedäcken utan även drar igång C’est La Vie-festerna!

Om du inte är i Stockholm så är det i Eskilstuna du skall hänga på för förfesten til SpringPride eller Lund där LundaPride kör heldag under lördagen. För att inte tala om Norrköping där lördagens Pridefest med musik av bland annat Technotanten (underbart!) pågår mellan 11 till 21.30 på lördag.