På torsdag är det premiär för nya showen. Men vilken gång i ordningen är det Fashion Pack kör. Vi kollade med gruppens stjärna, Thomas Johansson.
– Oj, jag har nästan tappat räkningen på vilken sommar i ordningen det är, men vi hade shower på Strömpis elva somrar i rad och sista gången där var 2018. Efter det var vi på Örebros motsvarighet på Wallmans som heter Eztrad under vintern – och nu – är vi på ett nytt ställe för oss som heter Södra Vattentornet!

Kan du berätta lite om årets show?
– Föreställningen heter It’s Showtime och har lite cirkus- och cabarétema. Jag gjorde om hela ensemblen till den här showen för det kändes som om jag ville förnya vårt koncept och det tror, och hoppas, jag att vi lyckats med. Och nu är vi ju tillbaka på sommaren igen, det känns som om folk längtat efter det.

Ni repar för fullt gissar jag eller är ni helt klara och redo att köra?
– Nja, klara är väl att överdriva, man ändrar ju ända in i det sista, lägger till nåt och tar bort nåt annat. Men vi är ändå i fas så att säga, och nu längtar man efter publiken.

Vilket nummer är ditt eget favoritnummer i showen?
– Jag älskar att göra roliga humoristiska nummer och två favoriter i den här showen är helt klart Statsministern och Pernilla Wahlgren.

Vad inspireras du av och hur kommer du på alla inslag i showen?
– Jag inspireras av det jag ser på tv och det jag läser om. Under pandemiuppehållet hade jag mycket tid att tänka ut nya nummer och en del av dem är med i den här showen.

Vem syr kläderna?
– Vi har en tjej som heter Charlotte som sytt åt oss i nästan alla år och vi spånar fram kläderna tillsammans. Och perukerna gör min fina vän JuliaSmink och perukmakar’n i Stockholm!

Vilka är ni i gruppen?
– Det är jag och Kevin Reyes som är drugor, och så har vi fyra danskillar som heter Leo Hadders, Max Ek, Simon Strandahl och Konrad Samsel – tre av dem är nya för i år.

Hur ser kvällen ut där ni kör, hur är upplägget?
– Det är en dinner show så folk kommer att äta innan showen och det finns platser inomhus men även på uteserveringen. Showen börjar 21 och då kan man komma och ta en ståplats och bara se showen om man vill. Efter föreställningen är barerna öppna till sent och vi hoppas såklart på varma sommarkvällar på uteserveringen.

Det är stort fokus på drag och dragqueens nu för tiden, är du ett fan av RuPauls Dragrace?
– Nej, jag är ju inte det tyvärr! Jag förstår nog inte själva grejen tror jag… De är  fantastiska på många vis men jag är mer intresserad av att göra en show för en bred publik med klassiskt snitt. Showen och det man levererar måste alltid stå i centrum.

Vem är din all time favoritdruga?
– Oj det finns ju några… Geir och Dean i Queentastic och Terje Schrøder och Jonny Nymoen i Great Garlic Girls i Norge är alla helt fantastiska, fast på olika vis. Och Lindarw såklart.

Du var i Oslo förra helgen för att se draggruppen Great Garlic Girls, men åkte hem innan attentatet. Hur går dina tankar kring det som hände?
– Ja, det var en helt fantastisk 40-års föreställning med Garlic som jag sett fram emot i månader och jag var så upprymd efteråt. Det var bland det bästa jag sett i drag. Och sen händer detta senare samma kväll, det är så svårt att greppa. Man tänker på alla vänner man har i Oslo och så händer det på ett ställe som man varit på massor med gånger och dessutom gått förbi flera gånger samma dag.
Det är en tråkig utveckling i samhället och ännu en påminnelse om hur viktigt det är med Pride.