Ikväll bjuder han på Allsångsshow tillsammans med Babsan på Malmö Pride. Och på lördagen styr artisten Jonas Hedqvist upp ett storslaget partaj för att avrunda fsestivalveckan. Han beskriver Pride Ball som en ”interaktiv fest” och publiken uppmanas att klä sig i sina ”glammigaste, galnaste eller tramsigaste looks”.

– Vi har över 20 artister, dansare och akter under kvällen. Vad vi har försökt göra är en en väldigt interaktiv fest, där det händer saker hela tiden och man är en del av festen. Vi suddar ut gränserna mellan vad som är på scen och vad som är i lokalen. Till exempel har vi inte en fast scen, utan vi har scener och catwalks som slingrar igenom hela den här fantastiska byggnaden som är Moriskan.

London Queer Cabaret har bjudits in, plus flera dragakter från Köpenhamn och Storbritannien – bland de mer kända namnen finns Tia Kofi som känns igen från andra säsongen av Drag Race UK. Under kvällen uppträder också Lili & Susie – och en ännu hemlig gästartist.

Två dansgolv med Pridehits, 90-tal och schlager utlovas, samt burlesk- och kabaréshow.

– Vi har också Francescas ikoniska karaoke som varit borta från Malmö i några år men som kommer återuppstå kvällen till ära, berättar Jonas för QX.

Jonas Hedqvist vann Mr Gay Sweden år 2000

Hur är stämningen på Malmö Pride och peppen inför helgen?

– Den är väldigt speciell. Inte alls så som man kanske är van vid, tycker jag. Dels är det första riktiga Pride efter pandemin, det finns en väldigt stor glädje i att kunna göra det här. Men sen ligger det också lite allvar i luften efter det som hänt i Oslo. Men jag tror alla är väldigt ense om att det är väldigt viktigt att genomföra festivalen och få komma tillsammans och manifestera.

Läs mer om Pride Ball här…

Men redan ikväll är det alltså dags för Jonas och Babsans allsångsfest i Folkets park, där besökarna kan se fram emot ”en alldeles säregen kavalkad av stolthet, glädje, folklighet, glamour och spännande gästartister”.