Om du besökt London under de senaste veckorna och hoppats på ett svängom på dansgolvet på ikoniska G-A-Y eller Heaven så kan du ha mötts av stängda dörrar. För tre veckor släckte de populära nattklubbarna ner discolamporna så ägaren kunde ”fundera över framtiden”.

Den 12 juni stängde Jeremy Joseph båda lokalerna och drog på semester, till Soho-bögarnas besvikelse. Enligt TimeOut var tanken att ge sig själv och personalen en veckas paus ”för att ta itu med den mentala hälsan”, och skissa upp en plan för gayklubbarna efter pandemin:

– Det finns tre eller fyra alternativ på bordet, bland annat att stänga och sälja. Jag vet inte om det är det vi ska göra, sade ägaren förra månaden.

Nu verkar Jeremy Joseph ha bestämt sig, men Londons partysugna publik får vänta lite till på ett besked. Han skrev på Instagram under helgen:

”Jag ville få Pride ur vägen innan jag meddelar något. Jag stängde ner klubbarna för några veckor sen för att bestämma vad jag vill göra i framtiden och vad framtiden har i beredskap för G-A-Y och Heaven. Nu vet jag vad jag vill och jag kommer berätta det snart, men först måste jag prata med mina managers”.