Efter att ha arrangerat flera stora fester på Berns under Stockholm Pride är klubbkonceptet XCAPE tillbaka. Arrangören Basem Kasem gör nu en Halloween-fest den 5 november.
– Vi 
är supertaggade inför Xcape Halloween på Fållan. Halloween-konceptet heter ”FORTUNA”, ett italienskt ord som står för ”tur” men också för ”The Fortune Teller” vilket vi tycker är passade inför Halloween. Vi har inte kompromissat alls med denna produktion och det blir DJ:s från tre olika länder, dansare från nya destinationer, stor satsning på dekoration, scen, kostymer och massa andra roligheter. 

Så vilka spelar?
– Tre eftertraktade internationella DJ:s: Efrat Naaman (Tel Aviv/Israel),Simone Novembre (Italien) och Dj Zambianco (Brasilien). Alla tre spelade under XCAPE Pride-festival och vi fick fantastisk feedback på dem så därför kände vi för att boka in dem.

Du sa att dansarna kommer från nya destinationer…?
– Ja: Italien, Kuba, Grekland, Tyskland och Chile. Dessa dansare har exakt vad som krävs för att hetta till dansgolvet. So be ready for what they´ve got for you!

Globen-nära Fållan har blivit populär på sistone, varför kör ni där?
– Vi har tidigare kört en fest på Fållan och med sin edgy och industriella känsla kommer den att passa perfekt för Halloween-festen. Vi kommer självklart att omvandla lokalen anpassat till konceptet vi har förberett. Ny scen och ny dekoration.

Måste man komma utklädd/ vill ni att man kommer utklädd?
– Självklart tycker jag att det är kul om våra gäster klär ut sig, det är ju Halloween – enda gången om året man kan skoja till sig och klä ut sig till något man själv tycker är coolt och häftigt, men det är inget måste.

Vad kommer du själv ha på dig?
– Ja, det är bra fråga. Jag står mellan två alternativ, man vill ju så klart maxa till det, men det får helt enkelt bli en överraskning.