”Fabulous and fun” så sammanfattar en gäst klassiska gaystället The Abbey Food & Bar i Los Angeles. Inget annat gayetablissemang har väl hyllats mer än The Abbey Food. Sedan de slog upp dörrarna 1991 har det lyfts av gaytidningar och guider världen över. Och år 2009 röstades det fram till ”världens bästa gaybar” av MTV Networks Logo-kanal.
The Abbey huserar på 692 N Robertson Blvd, i West Hollywood, precis i korsningen till Santa Monica Boulevard, och genom åren har de haft besök av världsartister, Britney Spears, Hilary Clinton, Elton John, Kardashians, Christina Aguilera, Caitlyn Jenner och framför allt Liz Taylor, som var stammis fram till sin död, och vars porträtt hänger på en av väggarna på The Abbey. Det målade porträttet ska en anställd ha fått av självaste Liz själv och det sägs vara värd en förmögenhet idag.
The Abbey huserar idag på flera våningar och har en stor utomhusterrass, dragshowen har en viktig och tydlig plats på The Abbey och de har öppet varje dag 11-02. Den 24 maj förra året fyllde The Abbey 30 år, en stor regnbågsflagga målades på boulevarden utanför och självaste Lady Gaga kom dit och firade. Dessutom utropade ”The City of West Hollywood” dagen officiellt till ”The Abbey Day” – och ”Born This Way Day” då Lady Gagas ikoniska album firade 10 år samma dag.

David Cooley är delägare av The Abbey (han sålde 75% av verksamheten 2006 till SBE, SamyBoy Entertainment, för 20 miljoner dollar) och han tror att framgången beror på att alla är VIP på The Abbey.
– Alla som går in genom min port är VIP. Alla kommer att bli behandlade på samma sätt, säger han.
– Jag tror verkligen att det är en del av min framgång.
Dessutom var The Abbey snabba med att vara en stolt och synlig plats, här fanns inga bakdörrar som man behövde gå in genom, berättar David Cooley.
– När vi slog upp dörrarna till The Abbey1991 sa jag ’Öppna dörrarna och var stolt över vem du är’.