Så nu vankas det ”Queer barklubb”. Vad är det?

– Anledningen till att jag använder queer som begrepp är helt enkelt att jag vill att alla kön och sexualiteter (och de som inte vill definiera sig) ska känna sig välkomna.

Hur fick du idén?

– Jag saknade liksom ett chill AW/förfestställe.  Jag vet inget som finns tillgängligt varje fredag för oss ickeheteros där jag kan ta ett glas och träffa polare och sedan antingen dra hem eller vidare ut. En lite sådär ”cool vibe” med musikscen där spännande artister, band, akter ibland ställer sig för att showcase:a sina projekt, samt visa lite visuell videokonst av olika konstnärer emellanåt. Så med hjälp av Victor Söderberg på Anglais har jag fått skapa ett koncept jag själv skulle gilla och hoppas att andra också kommer att trivas i.

Vad kommer ni erbjuda huvudstadens regnbågsscen som inte finns idag?

– En bar med vardagsrumsförfest-känsla där man efter jobbet på fredagar eller innan klubben tar ett eller ett par glas och umgås med kompisar, kanske ibland överraskas av en riktigt bra musikakt och om man får feeling dansar som om ingen ser på. Har man tur så kommer kanske en överjävligt snygg Admira Thunderpussy och drar av ett nummer eller två.

 Vilka tror du kommer trivas hos er?

– Alla! Eller tja, kanske inte de som vill lyssna på schlager eller techno. Men det kan de göra på en klubb efteråt.

Du gillar ju att dra av lite låtar. Är du kanske en av de som ska uppträda?

– Ramla inte av stolen men det kan hända att jag drar med mig lite musiker någon gång och kör, ja.

Start är nu på fredag den 20 januari. Vad händer på premiärkvällen?

– Jag tänkte mig en alldeles överraskande amazeballs rolig kväll med fantastiska akter och ruggigt bra musik och vibe. Herregud, kom bara!

Marijas queera barklubb håller hus på Scandic Anglais vid Stureplan varje fredag mellan 18 och 24.