Joakim Cederholm och Johan Karlsson som flyttat baren Red Shoe från Malmö till Köpenhamn efter att deras alkoholtillstånd dragits in har tvingats stänga efter en tvist med lokalens ägare. Den 23 februari prövas lokalägarens agerande i simband med tvisten i domstol.

– Det är en lång historia som starta med att de höjde hyran mitt under sommaren med 25% med tre dagars notis. Sen har det bara byggts på, berättar Cederholm för QX men säger att ”vi kommer få tillbaks stället”.

Samtidigt som rättstvisten pågår om Red Shoe-lokalen på Istedgade i Vesterbro har de två entreprenörerna startat upp en månadsklubb i Köpenhamn. GAG Cph har öppet nästa gång den 25 februari i samband med att Köpenhamn firar Winter Pride.

Men det stannar inte där. Joakim och Johan har hittat en lokal på andra sidan Rådhuspladsen, nära det gay-bars-tätaste kvarteren i Köpenhamn. Där slår de under våren upp ännu en bar md ett litet dansgolv på Kattesundet, runt hörnet från Strøget och i samma kvarter som Centralhjørnet. Baren heter 6 cph och renoveringen har redan startat.

Just nu är alltså Red Shoe stängt, men får de två ägaran som de nu planerar för så kommer de innan sommaren har två barer igång i den danska huvudstaden och dessutom driva en ambitiös dansklubb en gång i månaden.

Samtidigt berättar danska hbtq-sajten Out and About att klassiska nattklubben Never Mind flyttar efter att grannar klagat på ljudnivån. Ny adress blir på Axeltorv som är ett mindre ljudkänsligt område där bland annat Pumpehuset och Wallmans Cirkusbygning ligger. Öppning för nya Never Mind Gay Nightclub är planerad till den 1 maj.