Flytten går från Odenplans Brygghuset till Musikaliska kvarteret vid Nybrokajen. QX fick ett par ord med Alexander Ervik, som tillsammans med Henrik Olsson och Patric Nilsson driver klubben.
Hur kommer det sig att ni byter ställe?
Musikaliska Kvarteret har ett drömläge tycker vi, så enkelt är det. Vi har varit mycket nöjda med Brygghuset, men det är en konferenslokal som är svårare att få till en klubb-känsla i.

Berätta om det nya lokalerna!
Musikaliska kvarteret är en konsertlokal med utsikt mot Dramaten och Nybroviken. De har ett stort dansgolv, två mindre barer och en härlig bögkorridor som förgrenar (skrattar). Det är ett stort kreativt hus med fina stengolv, och lokalerna har möjligheter att bli större om så skulle behövas. Det är plats för något färre än på Brygghuset men vi vill hellre ha knökfullt med 400-450 gäster som känns rätt för konceptet än att behöva fylla ut. Vi är en queerig klubb och det ska publiken spegla.

Blir det några andra ändringar i och med flytten?
– Egentligen inte. Vi kan ha fler koncept än tidigare, vilket passar oss då vår målgrupp är bred och det finns olika tycken och smak. Det blir ett dansgolv med dansmusik och en mindre bar med schlager och hits, och så har vi en till bar på G, men den kommer öppna längre fram. Vi har lite idéer…

Är det Henrik som kör som DJ Milqman på stora golvet fortsättningsvis också?
– Delvis. Vi kommer alternera med flera olika dj:s och han är såklart en av dem. Men det har varit lite tråkigt att han aldrig kan vara ute och möta gästerna under MILQ. Nu hoppas vi att han kan det. Det finns också en målsättning att köra varje fredag framöver, men vi tar det som det kommer och just nu är det en månadsklubb.

MILQ kör nästa gång den fredagen den 3 mars med DJ Milqman på stora golvet och DJ Imaa Queen i en av barerna.